Beres_chico_webflyer
☀️☀️SELAM@STOCKHOLMS KULTURFESTIVAL 2018 ☀️☀️
 
🌴 GRATIS INTRÄDE! 🌴 FREE ENTRANCE! 🌴 !ENTRADA LIBRE! 🌴

Den 17 augusti är det dags för sommarens stora utomhusfest när Jamaicas lovers rock-ikon Beres Hammond och Chiles cumbiahjältar Chico Trujillo kommer till Gustav Adolfs Torg och Stockholms Kulturfestival! 
Kvällens Pre & After Party styrs upp av ingen mindre än Nuh Linga: Mike Yangstar & MC Damion + Miss Jordan!
Det är i vanlig ordning gratis inträde så låt oss tillsammans sprida eventet här på FB och fylla torget till MAX!

Beres Hammond:
Känd för sina romantiska sånger och drömlika lovers rock är Beres Hammond en av historiens största och mest älskade reggae-artister.

Hans karriär startade under 70-talet på Jamaica där han hämtade inspiration från Ska och Rocksteady, och då särskilt Alton Ellis. 1985 startade han sin egen label och släppte låtar som ”What one dance can do” och ”Settling down”, låtar som gav honom internationell uppmärksamhet. 1990 släppte han världshiten ”Temped to touch” som på allvar satte honom på den globala kartan och 2001 kom albumet ”Music Is Life” som inkluderade världshits som “They Gonna Talk” och “Rockaway”

År 2013 tilldelades han ”the Order of Jamaica” av den jamaicanska regeringen för hans “exceptionella och dedikerade bidrag till den jamaicanska musikindustrin”.

Efter några års frånvaro är Beres Hammond nu tillbaka mer aktuell än någonsin med senaste singeln ”Im alive”. Den 17 augusti kommer han till Stockholms Kulturfestival för en mycket efterlängtad konsert!

Chico Trujillo:
Chiles enormt populära band Chico Trujillo är kända för sin nya tolkning av den populära musikstilen cumbia, som de senaste åren skapat stor uppmärksamhet över hela världen. Gruppen har blivit riktmärke för ett eget musikaliskt uttryck: baserade på den afrocolombianska rytmen cumbia, hämtar de inspiration från folk, ska, rock och balkan blandat med romantiska boleros.

Chico Trujillo startades som ett undergroundband och har kommit att hyllas i internationell press (bla New York Times), och frälst publiken på stora festivaler såsom Roskilde och Lollapalooza i Chicago. För Stockholmspubliken blir det ett kärt återseende då gruppen genom åren byggt upp en stor fanbase.

Under kvällen kommer även Stockholms Stads Kulturpris att delas ut och mellan konserterna med Beres Hammond och Chico Trujillo uppträder Aquanauts och Cirkus Cirkör med föreställningen ”Love Will Conquer All”, en unik, färgsprakande show mitt i Strömmen i city!

För Selam som producerar kvällen är konserterna med Beres Hammond och Chico Trujillo ytterligare ett led i arbetet att med att lyfta fram Stockholm som en global och öppen stad som visar upp det bästa musikutbudet från hela världen!

Read More
previous eventnext event