SKF_webflyer

SELAM@STOCKHOLMS KULTURFESTIVAL 2019!

Sveriges största Afrobeatsfest genom tiderna sker den 16 augusti när Nigerias megastjärna Maleek Berry samt  Svensk-Gambianska kulturutbytet Benachin, tillsammans med legendariska Blacknuss, uppträder LIVE på Selam@Stockholms Kulturfestival 2019!
Kvällens Pre och After Party styrs upp ingen mindre än Dj Black Moose & Ibbi Chune!
Som vanligt är det GRATIS INTRÄDE så låt oss tillsammans fylla Gustav Adolfs Torg och visa att Stockholm är en global och öppen stad för alla som visar upp det bästa musikutbudet från hela världen!

Maleek Berry:
Född och uppvuxen i södra London blev Maleek Berry i tidig ålder påverkad av ikoniska R & B-och soulartister som Michael Jackson, Jodeci, Boyz II Men och Tevin Campbell.

Efter en familjeresa till Nigeria under 2011 blev han introducerad till Lagos blomstrande musikscen genom vännen och artisten Davido. En resa som gav honom inspirationen att såväl producera Sauce Kid’s ‘Carolina’ featuring Davido och Wande Coal’s andra album ‘WANTED’ som släpptes 2015.

Maleeks stora genombrott som soloartist kom under 2015 med låten For My People” tillsammans med brittiska rapartisten Sneakbos och följdes upp med EP:n “Last Daze of Summer” som blev en enorm succé över hela världen.

Den globala framgången med “Last Daze of Summer” har de senaste åren följts upp med megahitsen ”Kontrol”, “Calling” och “Pon My Mind” och samarbeten med Wizkid, Davido, Runtown, Iyanya och Burna Boy.

Maleek Berry är en av afrobeatsens klarast lysande stjärnor och det unika stoppet på Selam@Stockholms Kulturfestival är utan tvekan en av musiksommarens stora höjdpunkter!

Benachin
I januari 2019 anordnade Selam för första gången Selam Festival Banjul i Gambia. Medverkade gjorde då artisterna Kaliffa, Seedy, Njol, Madi Banja, Erik Lundin, Kumba, Mary N’Diaye och DJ Black Moose. Festivalen i Gambia var del av utbytesprojektet Benachin med stöd från Musikverket med syftet att skapa artistiska och kulturella utbyten mellan Sverige och Gambia.

Fas två i projektet sker sommaren 2019 under årets Stockholms Kulturfestival där ovan nämnda gambiska-svenska artister tillsammans med de hetaste gambiska artisterna ST, GEE, Barhama, Sophia, Royal Messenjah & Jizzle presenteras live tillsammans med det legendariska bandet Blacknuss!

Projektet Benachin genomförs med stöd av Musikverket.

Blacknuss
Ständigt aktuella Blacknuss är mer aktuella än någonsin genom mängder av spelningar året om, samtidigt som de är en institution i svenskt musikliv!

Blacknuss bildades som en klubb på Fasching i Stockholm under tidigt 90-tal under ledning av Martin Jonsson och har under åren samarbetat bland andra Robyn, Titiyo, Lisa Nilsson, Christian Falk och idag Mary N’Diaye, Prince Mpedzisi och Desmond Foster.

Kollektivet Blacknuss har gjort sig kända för låtar som “Dinah”, “Last night a DJ saved my life”, ”Thinking of you” m fl.bB Medlemmarna har varierat under åren och så även musikstilarna och soundet. Via jazzig klubbmusik, disco och funk har succéerna fortsatt för att idag mer luta åt R´n´B, soul och skön partymusik. Martin Jonsson är kaptenen som styr skutan och ser till att bandet hänger med i tiden – utan att tappa det typiska groovet som kommit att bli deras signum.

 

Kvällens hålltider:

18:00-21:00 Pre-party med Dj Black Moose & Dj Ibbi Chune

21:00 – 22:30 The Gambian Connection: Benachin

23:00 – 00:00 Maleek Berry

00:00-02:00  Block after -party med Dj Black Moose & Dj Ibbi Chune

Read More
previous eventnext event