SKF_webflyer_2022

Den 19 Augusti blir det en fullkomlig Afro-Frenzy på Gustav Adolfs Torg med Somalias genom tiderna mäktigaste discofunkband, Dur Dur Band International och världens Afropop-drottning Yemi Alade. Dj LvLv och Dj Salla håller torget varm in på småtimmarna. Det är i vanlig ordning GRATIS INTRÄDE så låt oss ännu en gång tillsammans fylla Gustav Adolfs Torg och visa att Stockholm är en global och öppen stad för alla som visar upp det bästa musikutbudet från hela världen! Selam har i 25 år öppnat upp och fyllt Stockholm med glädje och att få fira 25-årsjubileet på Gustav Adolfs Torg under Stockholms Kulturfestival 2022 känns helt otroligt!
Arton tusen av er minns säkert hur Maleek Berry år 2019 omvandlade Gustav Adolfs Torg till Sveriges mäktigaste Afrobeat-fest.

Yemi Alade
Den nigerianska sångerskan Yemi Alades prestationer inom musiken är många. Hon slog igenom med låten “Johnny” som blev en av de största hitsen på den afrikanska kontinenten 2014. På mindre än ett decennium har hon släppt fem studioalbum och har samarbetat med artister som Kranium, P-Square, Rick Ross, Mr Eazi, och R2bees.

Men hennes kanske största samarbete hittills har varit med superstjärnan Beyonce, som bidragit till Black is King Album med The Gift och Don’t Jealous Me. Två år i rad, 2015 och 2016, vann hon bästa kvinnliga artist på MTV Africa Music Awards och nominerades för bästa internationella akt vid BET Awards.

Yemi växte upp med att lyssna på populärmusik från slutet av åttiotalet och början av nittiotalet, och började sjunga i sin kyrkokör redan vid tolv års-åldern. Under sin universitetsutbildning deltog Yemi i TV-talangshowen Peak Talent Show – där hon blev utsedd till vinnare. Sen dess har hennes karriär enbart nått nya skyar för varje gång hon har delat med sig av sin musik.

Idag är Yemi Alade allmänt ansedd som den ledande kvinnan inom Afropop- musiken, där hon har satt sin prägel på en internationell nivå. Hon vill med hennes musik kunna sprida kärlek, lycka och positivitet till omvärlden. I Augusti är det dags för henne att ta över Stockholm. Det är med stolthet och glädje som vi kan presentera Yemi Alade på Selam @Stockholms Kulturfestival och dela denna efterlängtade kväll tillsammans med Afropop-drottningen!

Dur Dur Band International
I slutet av 80-talet gick Somalias huvudstad Mogadishu under namnet ”Indiska oceanens pärla”. Då var Mogadishu en blomstrande storstad med ett rikt nattliv, där discofunkbandet Dur Dur utgjorde dess självklara soundtrack. När inbördeskriget startade i Somalia upplöstes Dur Dur Band. Medlemmarna tvingades fly och spreds över världen, men historien slutar ändå inte där.
Under 10-talets början får inflytelserika bolaget Awesome Tapes of Africa upp öronen för Dur Durs omisskännliga sväng och bestämmer sig för att ge ut deras musik på nytt – vilket leder till ett nyväckt intresse för bandets musik även utanför Somalia. Och mer än tusen mil från Mogadishu, i London, finner några av de forna medlemmarna varandra.
De startar upp bandet på nytt, nu under namnet Dur Dur Band International, med vokalisten Fadumina i spetsen.

Pre & After Party: Dj Salla & Dj LvLv

Hålltider:

18-19: Dj Salla

19-20:30: Dur Dur Band International

20:30-22:00: Dj Salla

22:00-23:30: Yemi Alade

23:30-02.00: Dj LvLv

Konserterna ingår i Selams 25-årsjubileum som pågår hela augusti.

Read More
previous eventnext event