habib_webbflyer

Habib Koités gitarrspel kännetecknas av unika drag, han stämmer instrumentet enligt den pentatoniska skalan och spelar på öppna strängar såsom man gör på en kamale n’goni. Hans sångstil är intim, avslappnad och stämningsfull. Den 2 december besöker han åter Stockholm och Nalen för en efterlängtad konsert! 

Habib Koité föddes 1958 i en musikalisk familj. 1982 tog han examen från Bamako National Institute of Arts och bildade ett par år senare sitt band Bamada tillsammans med en grupp barndomskamrater.

Namnet ”Bamada” är ett smeknamn för invånarna i Malis huvudstad Bamako, och ordet betyder ungefär ” i krokodilens mun”.

Habibs gitarrspel kännetecknas av unika drag, sången är mjuk och intim med varierande och modulerade rytmer och melodier. Han förenar olika stilar och skapar ett slags all-malisk musik som speglar hans eget öppna intresse för all slags musik. 
Tillsammans med sitt band Bamada har Koité släppt ett antal framgångsrika och kritikerrosade album, medverkat på The Late Show med David Letterman och i stora tidningar som People och Rolling Stone!

Opening act: Asha Ali:

Asha_A

Sedan 2006 har Asha Ali format sin musik och blivit en kraft att räkna med. Hon är inte den som skyndar fram sina alster utan låter musiken ta sin tid att komma fram. Hennes självbetitlade debutalbum ”Asha Ali” satte henne på den svenska musikkartan med bland annat en nominering till årets artist på P3 Guld galan. Sedan dess släppte hon 2009 det hyllade albumet ”Hurricane” med två flitigt spelade singlar och 2014 kom det senaste albumet ”Loud and out of place”. Asha Ali hade nyligen en av huvudrollerna i den hyllade och älskade svenska uppsättningen av teaterföreställningen ”A raisin in the sun” som fick den svenska titeln ”En druva i solen”.

Hålltider för kvällen:
20.00 Dörrar
20:00-20:45 DJ Jadman Fonko
20:45-21:15 Asha Ali
21:15-21:30 DJ Jadman Fonko
21:30-23:00 Habib Koite
23:00-01.00 DJ Jadman Fonko

Read More

Performing artists

Google map

previous eventnext event

Contact us

  • Address: Mäster Mikaels Gata 2B, 116 20 Stockholm
  • Email: E-mail: info@selam.se
  • Phone:
go-top