Festival-fest med Sarabi (LIVE), Cinema africa-visning och DJ

Södra bar /
sarabi test

Sarabi är idag utan tvekan ett av Kenyas mest elektrifierande liveband. Bandet består totalt av 8 personer som i sina låtar ofta återkommer till sina uppväxter i Eastlands ghetton i Nairobi.

Fri entré! Kom tidigt för att undvika besvikelse!

Sarabi har lyft fram den musikaliska fantasin i kenyansk musik och kallas ofta för en reinkarnation av Bob Marley och The Wailers med inslag av Fela Kuti! Sarabi vill skapa medvetenhet mot sociala frågor med sin musik och deras räckvidd är bred. Drum Magazine lyfte i oktober 2007 fram Sarabi som”Nästa kraft i kenyansk musik”. I augusti 2013 förklarade även Buzz Magazine Sarabi som “Det nya ansiktet för Afro-Fusion i Kenya”. Sedan dess har Sarabi blivit utsedda till Kenyas ambassadörer för African Artist Peace Initiative (AAPI). Konserten är en del av Selam Festival Stockholm som hålls runt om i huvudstaden den 8-12e mars.

även:

♥ CINEMAFRICA VISNING
CinemAfrica, som nyss avslutade årets viktigaste filmfestival återvänder för att teama upp sig med oss och ha en exklusiv visning av två afrosvenska kortfilmer:

Brev till Sverige- Regi Salle Hilowle
Mamman, som flyttade tillbaka till Somalia, saknar med nostalgins kärleksfulla blick det Sverige hon minns. Men dottern, som bor kvar I Gävle, vet att det landet knappast finns kvar. Med brev och minnesbilder vandrar de en vacker väg mot samförstånd.

Ouppklarat- Regi Samori Tovatt
En ung man åker ut i sommarskogen för att, som han säger, göra ett personporträtt av sin ofta frånvarande pappa. Fast egentligen handlar det om något helt annat, nånting han länge velat prata om. Men det visar sig att att pappan har andra tankar och planer.

♥ DJ Primrose
Primrose har en förkärlek för afrobeats och kwaito och vill introducera en härlig våg av ny och gammal musik från den afrikanska kontinenten- ingen kommer kunna stå still.

i samarbete med Södra Bar och Cinema Africa

Read More

Performing artists

previous eventnext event

Contact us

  • Address: Mäster Mikaels Gata 2B, 116 20 Stockholm
  • Email: E-mail: info@selam.se
  • Phone:
go-top