singforpeace_finalposter

Vi vill se ett nytt Afrikas horn!

Lördagen den 30 september intar Sing for peace studion på kulturhuset. Kom och ta del av musik från Afrikas horn med artisterna Aismat Bakri (Sudan), Helen Meles och Alamin Hasabella (Eritrea), Ali Dhaanto (Somalia/Sverige) & Dj Dalion (Etiopien/Sverige). Med musik från rika musikkulturer som historiskt har bundit regionen samman få vi tillfället att ta del av detta under en helkväll!

Aismat Bakri tillhör den nya generationens sudanesiska artister. Han är född och uppvuxen i den kulturella ”smältdegeln” Kassala i Sudan och har haft en spikrak karriär de senaste åren. Sedan 2016 har han även medverkat i det folkkära programmet ”Aghani wa Aghani” där han framfört låtar av de största sudanesiska artisterna genom tiderna.

Helen Meles har trots sin ringa ålder hunnit släppa över tio album, deltagit i flertalet stora eritreanska filmer samt belönats med flertalet nationella priser. Helen sjunger på två av de största eritreanska språken Tigrinja och tigre och har uppträtt i de flesta länder runt om i världen.

Alamin Hasabella är en av Sveriges största eritreanska artister. Han Sjunger på tre eritreanska språk samt på arabiska och har uppträtt i det flesta länder runt om i världen. Alamin har även medverkat i Riksteaterns arrangemang ”Music for life” som vänder sig till nyanlända i Sverige.

Ali Dhaanto är en av Somalias största artister och satte ”Dhaanto” musiken på kartan med sin mix utav den ursprungliga folkmusiken och dansen med beatet hämtat från popmusik och reggae. Ingen kan stå still när han kliver upp på scenen med sitt svängiga band!

Dj Dalion är en av Stockholms mest ansedda djs när det kommer till etiopisk och eritreansk musik och har tidigare värmt upp för storheter som Aster Aweke, teddy Afro och Alpha Blondy!

Konserten anordnas i samarbete mellan Selam Kulturhuset/Stadesteatern och Nätverket för fred på Afrikas horn och är en del av projektet “All Stars Sverige”, med stöd av Postkodstiftelsen.

Read More
previous eventnext event