SELAM POSTER 1080x1080 instagram post

Selam Festival Stockholm är en glimt av det Stockholm vi vill ha året om. En världsstad där allt det som gör staden rikare och varmare möts och tar plats. Såsom Selam gjort under sina 25 år här i Stockholm. 

Selams grundare och VD Teshome Wondimu berättar:

Det finns så ofantligt mycket bra musik från musik från Afrika, Karibien och Latinamerika som vi vill att Stockholm ska få upptäcka och uppleva och det är därför vi håller Selam Festival Stockholm vid liv. I år presenterar vi den 22:a upplagan av festivalen och som ett tecken på att kärleken mellan Selam och Afrikas musikaliska giganter är besvarad kommer ethiojazzens gudfader Mulatu Astatke åter till Stockholm och Konserthuset Stockholm. Det är en stor ära att ta den rika musiktraditionen till en arena värdig en sådan skatt. På samma scen kommer Senegals Youssou N’Dour, Afrikas störste musikartist, välsigna Stockholm. 

Ett visst musikaliskt utbyte mellan Sverige och Senegal har kommit att bli det mest intressanta och progressiva musikprojekten vi hört på länge. Wau Wau Collectif är nu ute på Europaturné och landar på Selam Festival Stockholm för sitt första framträdande i Sverige. Vi har också bjudit in våra lokala hjältar Club Killers som kommer till Nalen tillsammans med Los Luchitos Orkester, en av få Colombianska retro-cumbia grupper vi har i Sverige. Och självklart har vi bjudit in våra favorit DJ’s för att hålla oss varma mellan konserterna under hela veckan. 

Vi hoppas att vi tillsammans med publiken kommer göra Stockholm lite större, lite öppnare och lite varmare under denna novembervecka.  

Line-up 2022:

Youssou N’Dour et Le Super Étoile de Dakar
6 NOV // Konserthuset Stockholm 

Mulatu Astatke
7 NOV // Konserthuset Stockholm 

Wau Wau Collectif
9 NOV // Fasching 

Selam Sessions
10 NOV // Bleck 

Club Killers + support: Los Luchitos Orkester
12 NOV // Nalen 

För mer information och biljetter: www.selamfestival.com

Selam Festival Stockholm 2022 genomförs med stöd av Stockholms Stad, Kulturrådet och Region Stockholm.

Read More
previous eventnext event