Quilapayun_Instastories-1080x1920

Quilapayún från Chile är en av de mest varaktiga och inflytelserika företrädarna för Nueva Canción Chilena, den latinamerikanska musikrörelsen som uppstod i mitten av 1960-talet i Chile.

Quilapayún bildades 1965 av Julio Numhauser och bröderna Julio och Eduardo Carrasco. Trion som kallade sig för “de tre skäggiga männen” mötte året efter legendariske chilenske sångaren och poeten Victor Jara som de under många år hade ett nära och produktivt konstnärligt samarbete med. Tillsammans med Jara spelade de 1967 in albumet Canciones Folcloricas de America och turnerade samma år i Sovjetunionen, Italien, Frankrike och andra delar av Europa. Efter militärkuppen i Chile 1973 tvingades de i exil och bosatte sig i Frankrike i mer än ett decennium.

En av gruppens mest kända låtar är “El pueblo unido jamás será vencido”, ungefär “Det enade folket kommer aldrig att besegras”, skriven av den chilenske låtskrivaren och dramatikern Sergio Ortega.

Den 11 september 1975 organiserades en stor solidaritetskonsert på Konserthuset Stockholm där Quilapayún framträdde tillsammans med Hoola Bandoola Band, Arja Saijonmaa och Victor Jaras änka Joan Jara. Därför känns det otroligt stort för oss på Selam att nu, nästan 50 år senare, kunna presentera Quilapayún på Konserthuset Stockholm.

Read More

Google map

previous eventnext event

Contact us

  • Address: Mäster Mikaels Gata 2B, 116 20 Stockholm
  • Email: E-mail: info@selam.se
  • Phone:
go-top