Pablomilanes_finalposter

Under flera decennier har kompositören och sångaren Pablo Milanés varit en gigant inom Kubas musikliv och räknas som en av landets största artister genom tiderna. Den 28 april återvänder han till Sverige för ett eftrlängtat återbesök på Konserthuset Stockholm!

Pablo Milanés, allmänt känd som “Pablito”, flyttade med sin familj från Bayamo till Havanna 1950. Han studerade på Conservatorio Municipal de La Habana som under tiden ansågs vara den mest prestigefyllda musikskolan i landet. Milanés mjuka och smidiga röst blev snabbt en snackis och karriären började ta fart.

Tillsammans med Silvio Rodríguez och Noel Nicola grundade Pablo Milanés genren “Nueva Trova”, en kubansk musikstil som utvecklades under slutet av 1960-talet som kom att inspirera singer/songwriters över hela världen.

Återkommande teman i Milanés kompositioner är kärlek och social rättvisa. Han har även tonsatt dikter av kubanska författare som José Martí och Nicolás Guillén. Några av hans viktigaste musikaliska influenser har varit María Teresa Vera, Lorenzo Hierrezuelo, Barbarito Diez och Benny Moré,

Under åren har Pablo Milanés släppt over 40 soloalbum och vunnit två Latin Gramys samt samarbetat med en rad kända kubanska och spanska artister.

2017 släppte Pablo Milanés tillsammans med sin dotter Haydée Milanés sitt senaste album “Amor”.

Lineup:
Pablo Milanes – Gitarr & sång
Caridad Rosa – Cello
Ivonne Tellez – Piano
Read More

Google map

previous eventnext event

Contact us

  • Address: Mäster Mikaels Gata 2B, 116 20 Stockholm
  • Email: E-mail: info@selam.se
  • Phone:
go-top