Orchestra Baobab - 50th Anniversary Tour

Konserthuset Stockholm / Stockholm
OB_webflyer22AUG
Senegals Orchestra Baobab firar 50 år som band och ger sig ut på en exklusiv turné. Missa inte chansen att uppleva den mytomspunna gruppen när den gästar Konserthuset Stockholm.

Orchestra Baobab bildades 1970 för att spela på invigningen av den sedermera berömda societetsklubben ”Baobab Club” i Dakar. Genom att blanda afro-kubanska rytmer, kongolesisk rumba och High Life startade gruppen en musikalisk renässans i 1970-talets Dakar och gjorde den senegalesiska huvudstaden till en av världens mest livliga musikstäder.

Totalt släppte Orchestra Baobab över 20 album fram till uppbrottet 1987. Comebacken kom 2002 med klassiska albumet ”Specialist in All Styles”, som även blev bandets stora internationella genombrott. Deras enorma låtskatt sträcker sig över flera decennier och senaste albumet, Tribute to Ndiouga Dieng som är en hyllning till en av gruppens bortgångna medlemmar, Ndiouga Dieng, släpptes 2017 och producerades av det legendariska teamet Nick Gold (Buena Vista Social Club) och Jerry Boys.

Lineup:
Zacharia Koité – Sång & congas
Alpha Dieng – Sång
Cheikh Ibra – Sång
Mamadou Mountaga Koite – Trummor & timbales
Elhadji Malick Sy  – Bas
Moussa Sissokho – Kongas
Yahya Fall –  Gitarr
Daddy Thioune – Gitarr
Wilfrid Zinsou – Trombon
Thierno Koite – Saxofon

I samarbete med Konserthuset Stockholm

Konsertern ingår i Selams 25-årsjubileum som pågår hela augusti.

Read More

Google map

previous eventnext event

Contact us

  • Address: Mäster Mikaels Gata 2B, 116 20 Stockholm
  • Email: E-mail: info@selam.se
  • Phone:
go-top