Skärmavbild 2021-12-08 kl. 11.33.20

Portugals fadodrottning Mariza är mer aktuell än någonsin. Hennes senaste album Mariza canta Amália, en hyllning till moderna fadons urmoder Amália Rodrigues, har blivit är världssuccé. Nu får vi möta henne vid ett efterlängtat återbesök i Konserthuset Stockholm.

Där inhemska sjömansvisor mötte arabiska och afrikanska influenser föddes den portugisiska fadon. Mer än tvåhundra år senare har mycket förändrats, men lidelsen finns kvar och texterna kretsar ofta kring de utsattas öde.

Mariza växte upp i Lissabons fadokvarter och inledde sin musikaliska karriär med att tolka genrens giganter. Ett drygt decennium efter debuten är det nu Mariza som är den allra största fadostjärnan med lyssnare långt utanför den traditionella konsertpubliken. Mariza har genom åren utsetts till den bästa artisten inom världsmusiken av BBC, varit nominerad till ett helt knippe Latin Grammys och delat de största scenerna med alla från Sting till Gilberto Gil. Dessutom har hon stor del i att fadon blev erkänd som ett kulturellt världsarv av Unesco, år 2011.

Line-up

Mariza
Vocal

Luis Guerreiro
Portuguese Guitar

Phelipe Ferreira
Acoustic Guitar

Dinga
Bass Guitar

João Freitas
Percussion

João Frade
Accordion

 

Nu är denna starkt lysande stjärna med hela världen som scen äntligen tillbaka i Konserthuset Stockholm!

Läs mer här gällande krav på Covidpass från den 1 december 2021.

I samarbete med Konserthuset Stockholm

Read More

Google map

previous eventnext event

Contact us

  • Address: Mäster Mikaels Gata 2B, 116 20 Stockholm
  • Email: E-mail: info@selam.se
  • Phone:
go-top