madingo_webflyer

Med hits som “Seyame Atahulat” och “AmanNewey Goraw” har Madingo Afework tagit Etiopien med storm och etablerat sig som en av landets största popartister. Med sin unika röst är han närvarande högaktuell med albumet ”Swedalat” som är en mix av traditionell och modern etiopisk musik. Den 26 augusti uppträder han på Nalen i Stockholm!

I tidig ålder blev Madingo Afework känd för att imitera många av sina musikaliska idoler som Ephrem Tamiru, Muluken Melese och Elias Tebabal, något som gjorde honom välkänd i området där han föddes i Gondar. Som 10 åring rekryterades han till militärorkestern där han snabbt blev känd för sin röst och fick smeknamnet Madingo som sedan dess har varit hans artistnamn.

Som tonåring åkte Madingo till Addis Ababa där han gick med i ”Zema Lastas Band”. I samband med att hans fansskara ökade fick även producenter upp ögonen för honom och detta resulterade i hans debutalbum med hits som “Seyame Atahulat” och “Aman Newey Goraw”. Trots sin unga ålder deltog Madingo i flera konserter tillsammans med några av de mest kända sångarna i Etiopien. Han blev också känd för sin kreativitet och sitt otroliga röstregister.

2015 släppte han det efterlängtade albumet ”Swedelat” som på allvar satte honom på den etiopiska musikkartan.

Konsertern anordnas i samarbete mellan Selam och Arada Entertainment och är en del av projektet “All Stars Sverige” med stöd av Postkodslotteriets Kulturstiftelse.

Read More

Google map

previous eventnext event

Contact us

  • Address: Mäster Mikaels Gata 2B, 116 20 Stockholm
  • Email: E-mail: info@selam.se
  • Phone:
go-top