Instagram_stories_Issac_Delgado_main

Salsaentusiaster och musikälskare i Uppsala och Sverige, förbered er på en oförglömlig kväll! Den världsberömde kubanske salsastjärnan Issac Delgado kommer till UKK för första gången med sitt 11-mannaband för en enastående konsert som kommer att sätta eld på dansgolvet.

Issac Delgado är en av de mest ikoniska sångarna inom kubansk musik och har under nästan tre decennier fått miljontals salsaentusiaster att dansa världen över. Hans musikaliska resa började som professionell musiker i Orquesta de Pachito Alonso, följt av ett minnesvärt samarbete med gruppen “NG La Banda”. 1991 släppte han sitt första album “Dando La Hora”, producerat av hans nära vän och virtuose pianist Gonzalo Rubalcaba. Detta var början på en lång framgångssaga. 

Issac har uppträtt på scener i världsklass och samarbetat med stora namn inom både latin- och internationell musik, inklusive Celia Cruz, Sergio George, Cachao, Ana Belén, Cheo Feliciano, Grupo Niche, Gilberto Santa Rosa, Freddy Cole, Pedrito Martínez, Silvio Rodríguez och Los Van Van. Issac, som är känd för sin karisma och sin ödmjukhet, hyllar de spanska och afrikanska rötterna och förmedlar en djupt rotad känsla i modern kubansk musik.

Efter succén med Los Van van förra året välkomnar vi er ännu en gång till försommarens största salsafest.

Denna konsert görs av Uppsala Konsert & Kongress X Selam i samarbete med Carlos & Friends.

Read More
previous eventnext event