fatou_poster

Seun Kuti ställer in sin Europaturné.

 På grund av personliga skäl ställer Seun Kuti tyvärr in sin kommande Europaturné och därmed även konserten i Stockholm 4 november.

Vi kommer självklart att bjuda på en fantastisk konsert med högaktuella Fatoumata Diawara som planerat.

För att kompensera den inställda konserten med Seun Kuti bjuder Selam på en värdecheck där ni som köpt biljett kan gå på en Selamkonsert på Konserthuset Stockholm gratis under 2019. Denna värdecheck får ni vid entrén vid uppvisning av biljett.

Vid nästa Selam konsert på Konserthuset Stockholm kan ni reserva biljetter på deras hemsida men ni måste gå till biljettkontoret för uppvisning av värdecheck och upphämtning av biljett.

För er som inte vill gå på konsertern alls ber vi kontakta Konserthuset Stockholms biljettkassa för återbetalning av biljett från och med den 29 oktober: https://bit.ly/2yElF97

 

Fatoumata Diawara (Mali):
I tonåren flyttade Fatoumata till Frankrike för att skapa sig en karriär inom teater och film. Hon medverkade i ett flertal filmer och arbetade även med en gatuteatertrupp, men fann sitt sanna kall när hon tog upp gitarren och började skriva låtar. Född i Elfenbenskusten till maliska föräldrar och uppvuxen i södra Mali, växte hon upp med Wassoulou musiken, en stil som anses vara en av de viktigaste förfäderna till blues. Hon är en av det växande antal musiker som arbetar med ett slags ”pan-folk” sound som innehåller influenser från över ett brett Afro-västerländskt kulturellt spektrum. Diawara sjunger på sitt hemlands Wassoulou-språk, men att förstå det exakta innehållet i låtarna är inte nödvändigt för att njuta av dem. Melodierna och rytmerna själva är nog.

Under krisen i Mali visade Fatoumata Diawara sitt starka samhällsengagemang då hon samlade hon gräddan av Malis musiker till en manifestation för fred i landet genom sången ”Mali-Ko”. På den nyligen släppta singeln ”Nterini” från senaste albumet ”Fenfo” speglar hon flyktingkrisen i världen. 2014 fick hon den franska hedersutmärkelsen ”Chevalier de l’ordre des art et lettre”.

Hon är en av Malis mest framstående artister i den yngre generationen och har genom åren samarbetat med storheter som Oumou Sangaré, Herbie Hancock och Dee Dee Bridgewater.

Medverkande:
Fatoumata Diawara – sång, gitarr
Arecio Smith – keyboard
Jean Baptiste Ekoué Gbadoe a.k.a JB – slagverk
Sekou Bah – bas
Yacuba – gitarr

 

 

 

Read More

Google map

previous eventnext event

Contact us

  • Address: Mäster Mikaels Gata 2B, 116 20 Stockholm
  • Email: E-mail: info@selam.se
  • Phone:
go-top