SIMONE MORENO WEBFLYER

Hon är kanske mest känd för Timbuktu-duetten ”Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)”, men har även varit med i Melodifestivalen med låten ”Aiayeh”. Hon har sjungit för både Paul Simon och Gilberto Gil på Polarpriset, synts i Håkan Hellström-filmen ”Känn ingen sorg” och teve-hyllat Drottning Silvia, som fyllde 70 år. Simone turnerar flitigt runt i Skandinavien, Europa och världen med sitt band Os Lourinhos på klubbar, konserthus och festivaler med sin helt egna mix av afrobrasiliansk pop, reggae, soul, samba och nordiska influenser. Hon har hyllats för de två skivor hon släppt sedan flytten till Sverige för 15 år sedan: “Samba Makossa” och “Planetas”, som bl a fick 5/5 i Sveriges största dagstidning DN, och även det prestigefyllda Manifestpriset.

Hösten 2017 släppte brasilianska sångerskan Simone Moreno EP:n “På svenska”, med svenska klassiker som fått nytt sväng. Hon och bandet var också med i serien “Folkets musik” på SVT med en version av Christian Walz låt “Wonderchild” – nu som “Underman”. I maj 2019 kom “På svenska II” och våren 2020 kommer ett helt album att släppas.

Konserten med Simone Moreno ingår i konsertserien Selam♥Nalen Sessions och har spelats in i Nalens unika miljö och kommer strömmas live på Selams och Simone Morenos Facebook-sidor 4 juni 19:00.

Förslag på donation är 100kr, men den är frivillig och var och en betalar självklart efter förmåga. Donationerna täcker en del av gaget för artisterna och övriga produktionskostnader.

Swish: 123-5358957
Paypal: paypal.me/SelamSE

Medverkande:
Simone Moreno: sång
Anders von Hofsten: piano, sång
Jerker Eklund: gitarr
Olle Linder: bas, 8-strängad gitarr
Ola Bothzén: trummor
Valter Kinbom: slagverk
Karl Olandersson: trumpet
Kristian Persson: trombon
Viktor Sand: saxofon

I samarbete med Nalen

Read More

Google map

previous eventnext event

Contact us

  • Address: Mäster Mikaels Gata 2B, 116 20 Stockholm
  • Email: E-mail: info@selam.se
  • Phone:
go-top