Sök till Selam Academy!

academy_banner_ansokan_senay torsdag 31 mars 2022 / / Tags:

Är du musiker, artist, kreatör eller arrangör och vill få ditt projekt att växa eller utveckla en idé? Då ska du söka till Selam Academy!

Selam Academy förmedlar varje år fem mentorsplatser till de som önskar få rådgivning och utbildning inom kulturbranschen. I Selam Academy får deltagarna kompetensutveckling i form av individuellt mentorskap med en av Selams projektledare/producent,  workshops och studiebesök.

För att ansöka om en plats på Selam Academy behöver du:
– Vara minst 18 år
– Ha ett musikaliskt eller konstnärligt projekt där du behöver stöd för att utveckla din idé
– Ha möjlighet att delta på fyra utbildningstillfällen under 2022.
– Ha möjlighet att uppträda live under 2022.
– Ha tydliga mål över vad det är du behöver hjälp med och vad du vill åstadkomma under din tid på Selam Academy.

Varaktighet: 20 april – 16 december 2022.

Ansökan:
Till ansökan vill vi att du bifogar ditt CV och ett kort personligt brev där du förklarar varför du vill delta i Selam Academy. Deadline för ansökan är 18 april.

Vi kallar dem som blir uttagna i urvalsprocessen via e-post, inte via telefon, under april. Skicka din ansökan till info@selam.se och märk din ansökan med “Ansökan – Selam Academy”.

Har du några frågor? Tveka inte att kontakta Julyssa Diaz på julyssa@selam.se

Om Selam:
Selam är en kulturorganisation som grundades 1997 med målet att påverka Sveriges offentliga kulturutbud så att det bättre skulle spegla landets mångfald och har sedan dess vuxit till att bli en nationell och internationell aktör som samarbetar med flera av Sveriges viktigaste institutioner. Vi organiserar events, agerar resurscenter för artister, organisationer och individer och driver internationella kulturprojekt. Förutom huvudkontoret i Stockholm har vi även en avdelning, Selam Ethiopia, i Addis Abeba, Etiopien och ett regionalt Afrikakontor i Nairobi, Kenya.

Om Selam Academy:
Selam Academy är ett av Sverigekontorets tre ben där Selam stöttar artister, organisationer och individer, med ambitionen att ytterligare professionalisera sin kulturella verksamhet och skapa nya nätverk och kontakter genom följande tre områden: praktik, utbildning och rådgivning.  Selam Academy genomförs med stöd av Kulturrådet, Stockholm Stad och  Region Stockholm.

previous news itemnext news item