Djupare, vidare och levande – Selam Sessions är tillbaka!

Selam-Sessions torsdag 23 mars 2023 / / Tags:
Selam Sessions – Selams digitala konsertserie – Lanseras den 31 mars med tio stycken konserter varje fredag. De tidigare har nått en miljonpublik internationellt och lokalt och årets upplaga lär bli än mer vida spridd.
 
När vi startade Selam Sessions var det i mångt och mycket tänkt som en krishantering, ett sätt att erbjuda spelningstillfällen för några av de gudabenådade musiker, artister och band från hela världen som är verksamma i Sverige under en tid av pandemirelaterat undantagstillstånd. Så här två år senare är det uppenbart att de konserter vi förevigat i en liten källarstudio varit otroligt mycket mer än så, framträdandena som spritts därifrån har givit form åt nya musikprojekt, skjuts i karriärer och raketbränsle åt maskineriet för konsert-, klubb- och festivalarrangörer från när och fjärran. Vi är stolta över att flera av de band och musiker vi spelat in tidigare har kunnat spela för tusenhövdade publiker runtom i landet efteråt.
 
Den här vändan har vi gått djupare, fler av musikerna är trots i flera fall årtionden i branschen nästan okända bortom de invigdas skara. Det är vår ambition att popularisera den levande musik ur genrer som lever alldeles för undanskymt från scener och arenor i Sverige trots att den är populär i diasporan och har många lyssnare och älskare internationellt och på nätet. En vitamininjektion för musikscenen i Sverige såväl som en skjuts åt svensk musik internationellt. Vi hoppas Selam Sessions kan bidra till att bredda utbudet på Sveriges musikscener – givet att det är en större musikalisk bredd på uppträdandena än tidigare år. Musik för nyfikna själar.
 
Årets upplaga spänner mellan brasilianskt influerad jazz, furiös punkig latinamerikansk metal, kärleksbarnet av afrojazz och soul, fusioner av traditionell arabisk och persisk musik och nya former, melankolisk soul i baktakt och mycket mer därtill. Smaklig spis!
 
Artister Selam Sessions 4
 
MASAKA Trio ft. Esther Kirabo
Tarabband
Whales Ofili ft. Club Killers
Vivian Pérez & Luz D’ Habana
SASA
Rubem Farias Trio feat. Jonas Knutsson
Rostam Mirlashari
Sudakistan
Miriam Aïda
OscurOndera

Stort tack till Stureparken Studio & Pråmfilm

Selam Sessions genomförs med stöd från Statens Kulturråd.

previous news itemnext news item