Selam, Linda Pira & The Salazar Brothers till Chile & Kuba!

Skärmavbild 2017-01-16 kl. 11.42.52 tisdag 20 december 2016 / / Taggar: , , , ,

Selam startar 2017 på ett sprakande sätt!

Tillsammans med Redline Recordings ikoner Linda Pira och The Salazar Brothers genomför Selam för första gången en turné med svenska artister i Latinamerika. På plats i Santiago och Havanna, mellan 20-30 januari, kommer Redline-gänget genomföra konserter och workshops med lokala artister.

“Turnén med Redline har varit något vi på Selam har velat genomföra en längre tid. Både Chile och Kuba är intressanta tillväxtmarknader för svenska musiker och vi vill även titta på framtida möjligheter för längre kulturutbyten mellan Sverige, Chile och Kuba, säger Selams Chefsproducent Osiel Ibanez.

Turnén innebär att Redlines producenter Dj Salla och Masse (Cristian Salazar och Marcelo Salazar), för första gången besöker Chile och Kuba i professionellt syfte. För artisten Linda Pira är turnén hennes första till Latinamerika.

Förutom artistiska samarbeten arrangeras i Santiago och Havanna nätverksmöten på svenska ambassaderna med lokala kulturmyndigheter, näringslivsorgan, representanter från musikbranschen och press. Selam kommer på dessa möten att presentera sina tidigare och pågående samarbeten med chilenska och kubanska musikaktörer, samt diskutera möjligheterna till fördjupade kulturutbyten och samarbetsprojekt.

Turnén i Chile och Kuba har möjliggjorts med stöd av Statens Kulturråd samt de svenska ambassaderna i Santiago och Havanna.

föregående nyhetnästa nyhet