Nytt stöd från PostkodLotteriets Kulturstiftelse till Inner Vision!

Inner Vision Students tisdag 18 november 2014 / / Taggar:

Vi är glada att meddela att Selam från och med oktober 2014 fått förnyat stöd från PostkodLotteriets Kulturstiftelse till projektet Inner Vision – Ökat kulturutbyte mellan Etiopien och Sverige.
Projektet utgör en förberedelse av Selams strategi för långsiktig etablering av Inner Vision projektet samt dess pågående aktiviteter riktade gentemot utbildning och inkluderande av synskadade och blinda musiker i Etiopien, med syfte att motverka marginalisering.

Projektet är ett samarbete mellan Selam, Wusate Birhan Abera Music Training Center for visually impaired (WUSATE) och the Network of the Visually Impaired and the Blind (NOVIB) och utbildar just nu bland annat sjutton elever med teoretisk och praktisk träning inom traditionella och moderna musikgenrer samt är engagerat i en rad synlighets och lobby-inriktade aktiviteter.

Med hjälp av stödet får eleverna som just nu genomgår sin utbildning möjlighet att ta examen under våren 2016 samtidigt som träningscentrets verksamhet blir mer långsiktigt etablerat.

Basen i projektet är den utbildning Selam startade under 2013 i samarbete med centret Wusate Birhan.

Utöver de elever som deltar i den nuvarande undervisningen kommer Selam att engagera ytterligare 53 unga blinda personer som deltar i andra aktiviteter så som arrangörskap och utbildning inom studioteknik.

En gång i månaden arrangerar Selam debatt- och seminarieserien Cultural Forums i Addis Abeba där även deltagarna i Inner Vision medverkar. Här möts etiopiska och internationella artister, experter och tjänstemän för att diskutera branschfrågor så som upphovsrätt, ledarskap och mångfald.
I januari 2015 genomförs Selam Festival för fjärde gången i Addis Abeba och för första gången öppnas festivalens program upp för blinda musiker. Genom seminarier och publika samtal lyfts frågor om hur det är att verka som musiker med en funktionsnedsättning.

Läs mer om Inner Vision

Inner Vision är en del av programmet Cultural Enablers med stöd från PostkodLotteriets Kulturstiftelse och Sida.

SPL_logo_2013_RGB300

 

 

 

 

 

 

 

föregående nyhetnästa nyhet

Läs mer om projektet

Kontakta oss

  • Address: Mäster Mikaels Gata 2B, 116 20 Stockholm
  • Email: E-mail: info@selam.se
  • Phone:
go-top