Ethiocolor på Sverigeturné och till Womex

_MG_6977 torsdag 4 september 2014 / / Taggar:

Selam har beviljats stöd från Musikverket för att organisera en turne med etiopiska folklorebandet Ethiocolor. Gruppen utgörs av musiker och dansare som blandar musik från olika delar av Etiopien och använder traditionella instrument som kirar (en slags lyra), washint (flöjt) och kebero (trummor). Instrumenten förstärks och arrangeras i en modern tappning där musiken och danserna skapar en mångfacetterad bild av Etiopiens rika musikarv.

Ethiocolor är i hög grad utvecklade av svenska musikaktörer; Andreas Unge, som har producerat skivan på uppdrag av Selam, är en väletablerad producent och musiker som har företagit ett stort antal resor till Addis Abeba för att arbeta med gruppen. Det har även den svenska ljudteknikern Stefan Sundström gjort för att arbeta med inspelning och mixning. Albumet är inspelat i Selams studio i Addis Abeba med fonogramstöd från Statens Kulturråd.

Med skivan ,som ges ut på Selams egen label Selam Sounds, i bagaget ska Ethiocolor genomföra sin första Sverigeturné i höst, och förutom konserter innehåller turnén även  workshops och studiebesök. Hittills är konserter bekräftade i fyra städer: Stockholm, Göteborg, Umeå och Malmö.

Utöver turnén i Sverige har Ethiocolor valts ut till årets WOMEX-mässa som äger rum i Santiago de Compostela i oktober. Ethiocolor är det enda bandet med svensk anknytning i festivalens officiella showcase-program!

Foto: Heléne Lundgren

Turnéplan

22-26 okt – Womex, Santiago de Compostela

29 okt – Köpenhamn, Jazzhouse

31 okt – Stockholm, Nalen

1 nov – Göteborg, Planetafestivalen, Göteborgs Konserthus

6 nov – Malmö, Victoriateatern

8 nov – Umeå, Scharinska
Musikverket_logo_liggande_sRGB

 

 

 

 

 

föregående nyhetnästa nyhet

Läs mer om artisterna

Läs mer om albumet

Kontakta oss

  • Address: Mäster Mikaels Gata 2B, 116 20 Stockholm
  • Email: E-mail: info@selam.se
  • Phone:
go-top