bettysam_webflyer

Två av Etiopiens största urbana stjärnor kommer till Nalen och Selam Festival Stockholm 10:e mars! Konserterna är en del av Selam Festival Stockholm 2018 som pågår mellan 9-11 mars. Mer info om festivalen i sin helhet kommer inom kort.

Sami Dan:
Etiopiske reggaeartisten Sami Dans musikkarriär startade tidigt och trots tuffa studier så svalnade aldrig hans passion för musiken. Parallellt med sitt arbete som ingenjör har han varit del av en handfull olika band under årens lopp, bland annat Zewd Acoustic som gett ut album och spelat på flera stora scener i Addis Abeba. Som soloartist har han vunnit flera prestigefulla priser och även spelat på stora internationella festivaler. På solodebuten ”Kerase Gar Nege-Ger” gifter sig melodier med sväng och klassiska reggaearrangemang, här visar Sami Dan även sin skicklighet som låtskrivare. Texterna rör sig kring teman som fred, samförstånd, andlighet, kärlek, glädje och medmänsklighet.

Betty G:
Betty G var en av deltagarna i musikprogrammet ”Coke Studio Africa” som sändes över hela kontinenten och med debutalbumet ”Manew Fitsum” visade hon att hon var en av Etiopiens klarast lysande stjärnor. Betty G gör omedelbar pop och blandar amhariska med franska och engelska i sina texter. Hon har samarbetat med väletablerade musiker som Teddy Afro, Zeritu Kebede, Jhonny Raga och Natael Ayalew. Betty G är även engagerad i humanitära frågor, hon har stöttat flera initiativ som stärker kvinnors rättigheter, deltagit i välgörenhetskonserter för tillgången till rent vatten och är ambassadör för UNHCR.

Konserten är ett samarbete mellan Selam och Nalen.

Läs mer

Google karta

föregående eventnästa event

Kontakta oss

  • Address: Mäster Mikaels Gata 2B, 116 20 Stockholm
  • Email: E-mail: info@selam.se
  • Phone:
go-top