Stewart Sukuma är utan tvekan en av Moçambiques ledande artister! Både som artist och som person har han en gnistrande utstrålning och en stark karisma.

Stewart är också entreprenör uti fingerspetsarna; t.o.m. scenkläderna är av egen design och han är just i färd med att skapa sitt eget klädmärke! Stewart Sukuma är en otroligt begåvad musiker, sångare, kompositör samt stor inspiratör.

Han kopplar ihop musik och socialt arbete och har varit verksam som musiker under Moçambiques övergång från självständighet, till inbördeskriget till fredsperiod. Han arbetar tillsammans med ”National Campaign against AIDS”, har ingått i nationella kampanjer för att öka röstdeltagandet i demokratiska val, och blev utnämnd till den första goodwill-ambassadören i landet av UNICEF 2012. Utbildning genom kultur är en Stewarts prioriteter och hjärtefrågor och 2004 var han med och grundade Sem Critica, en rörelse tillägnad att stärka ungdomar genom att uppmuntra användningen av deras konstnärliga färdigheter och talanger.

Sukuma kombinerar traditionell och modern moçambiqisk musik och instrumentering för att skapa energisk, dansant musik med ett afro/pop/brasilianskt sound. Han har samarbetat och delat scen med artister som Angelique Kidjo, Abdullah Ibrahim, Oumou Sangare, Hugh Masekela, Ana Moura och Oliver Mtukudzi.

”Stewart Sukuma är en fantastisk och energisk artist som tar Marbentamusiken till hela världen”
Jason Diakité (Timbuktu)


Föregående Events

Stewart Sukuma & Banda Nkhuvu (Moçambique) har uppträtt på följande events:

föregående artistnästa artist

Kontakta oss

  • Address: Skeppsbron 26, 111 30 Stockholm
  • Email: info@selam.se
  • Phone:
go-top