Sousou & Maher Cissoko är hyllade musiker från södra Sverige och södra Senegal. De har turnerat världen över – i Kanada, USA, Afrika, Asien och Europa med spelningar på både jazz-, folk-, världsmusik- och stadsfestivaler, konsertsalar, klubbar och skolor. Både Sveriges Television och Sveriges Radio har gjort dokumentärer om Sousou & Maher Cissoko och när Youssou Ndour tog emot Polarpriset 2013 sjöng de tillsammans med Timbuktu två av hans låtar och rörde honom till tårar.

Sousou och Maher växte båda upp i musikerfamiljer och det var intresset och kärleken till den västafrikanska koran (en harpluta) som förde dem samman. En viktig riktlinje för den trubadurkultur som koran är del av är att bevarandet av musikarvet sker genom att dess musiker ständigt söker nya vägar. I Sousou & Maher Cissokos tolkning innebär det magnifikt koraspel och själfull sång kombinerad med en rytmisk energi och influenser från reggae, mbalax, folk, soul och jazz.
Sousou & Maher Cissokos musik är precis så gränsöverskridande som livet de lever tillsammans; ständigt i rörelse och med de musikaliska och mänskliga mötena som främsta drivkrafter.

”An Afro-Swedish marriage made in heaven” Nigel Williamson, Songlines

www.sousoumaher.se


Föregående Events

Sousou & Maher Cissoko (Sverige/Senegal) har uppträtt på följande events:

föregående artistnästa artist

Kontakta oss

  • Address: Mäster Mikaels Gata 2B, 116 20 Stockholm
  • Email: E-mail: info@selam.se
  • Phone:
go-top