Habibs gitarrspel kännetecknas av unika drag, han stämmer instrumentet enligt den pentatoniska skalan och spelar på öppna strängar såsom man gör på en kamale n’goni. Hans sångstil är intim, avslappnad och stämningsfull. Han komponerar och arrangerar alla låtar och sjunger på engelska, franska och Bambara.

IMG_8362
Habib Koité föddes 1958 i en musikalisk familj. 1982 tog han examen från Bamako National Institute of Arts och bildade ett par år senare sitt band Bamada tillsammans med en grupp barndomskamrater.

Namnet ” Bamada ” är ett smeknamn för invånarna i Malis huvudstad Bamako, och ordet betyder ungefär ” i krokodilens mun”.

Habibs gitarrspel kännetecknas av unika drag, sången är mjuk och intim med varierande och modulerade rytmer och melodier. Han förenar olika stilar och skapar ett slags all-malisk musik som speglar hans eget öppna intresse för all slags musik. 
Tillsammans med sitt band Bamada har Koité släppt ett antal framgångsrika och kritikerrosade album, medverkat på The Late Show med David Letterman och i stora tidningar som People och Rolling Stone. 
Under de senaste åren har Habib och hans band gett över 600 konserter på så fjärran platser som Japan, Australien, Brasilien och Kazakstan. Under 2014 släpptess hans nya skiva Soô, där storheter som Toumani Diabaté and Bassekou Kouyaté medverkar som gäster.

 

 


Fotogallerier

Habib Koite (Mali) medverkar i följande fotogallerier:

Video

Habib Koite (Mali) medverkar i följande video:

Föregående Events

Habib Koite (Mali) har uppträtt på följande events:

föregående artistnästa artist

Kontakta oss

  • Address: Skeppsbron 26, 111 30 Stockholm
  • Email: info@selam.se
  • Phone:
go-top