Gruppen består av 11 musiker och dansare som genom musiken och de olika danserna illustrerar den mångfald av språk, människor och kultur som Etiopien är känt för. Musiken är en fusion av folkloremusik från olika regioner i Etiopien, medan de traditionella instrumenten har förstärkts och arrangerats i en modern tappning.

”Vår vision är att visa hur vi kan föra fram vårt musikaliska arv på ett väldigt kreativt sätt utan att tappa känslan för identiteten”, säger Melaku Belay, en av grundarna i gruppen.

Att se Ethiocolor live är en unik upplevelse; rytmiska lager, klädbyten, och den berömda eskistan, en frenetisk dans med fokus på axlarna med antika anor till Kung Davids tid som även lär ha varit en inspirationskälla för Harlem Shake!

Ethiocolors debutalbum är i hög grad utvecklade av svenska musikaktörer: Andreas Unge (Calle Real, Laleh, Simone Moreno, Sousou & Maher mfl.) är en väletablerad producent och musiker som har företagit ett stort antal resor till Addis Abeba för att arbeta med gruppen.
Det har även den svenska ljudteknikern Stefan Sundström (Melissa Horn, Magnus Carlson, Veronica Maggio, Thomas Rusiak mfl.) gjort för att arbeta med inspelning och mixning. Albumet är inspelat i Selams egen studio i Addis Abeba.

Med skivan i bagaget genomförde Ethiocolor sin första Sverigeturné under hösten 2014.

 

 

 

 

 


Album

Ethiocolor (ET) medverkar på följande album:

Fotogallerier

Ethiocolor (ET) medverkar i följande fotogallerier:

Föregående Events

Ethiocolor (ET) har uppträtt på följande events:

föregående artistnästa artist

Kontakta oss

  • Address: Mäster Mikaels Gata 2B, 116 20 Stockholm
  • Email: E-mail: info@selam.se
  • Phone:
go-top