8-12 mars är det dags för årets nya uppfräschade upplaga av Selam Festival Stockholm. 

Under fem dagar intar festivalen huvudstaden med konserter, efterfester, mingel och konferens. Bland årets artister hittar vi Malis superstjärna Rokia Traoré som avslutar festivalen på Stockholms Konserthus 12 mars. Dessutom gästas festivalen bl.a av den uppmärksammade housetrion sydafrikanska Batuk och latin-jazzikonen Calixto Oviedo.

– Det känns otroligt kul att kunna presentera så många olika typer av akter och genrer i Stockholm under flera dagar. Festivalens vision är att lyfta fram musik och målgrupper som sällan tar del av Stockholms kulturinstitutioner och jag är väldigt stolt över årets festivalprogram som visar att Stockholm kan vara en global mötesplats i världsklass, säger Selams verksamhetsledare Teshome Wondimu.

Årets program innehåller även namn som Kenyanska Sarabi, Natalie Beabella samt de svenska akterna Den Förbjudna Orkestern och Daniel Lemma & Hot this Year Band.

Årets program visar att det bor väldigt många olika kulturer och etniciteter i Stockholm, något som kommer märkas bland publiken. Vi tycker även att det är viktigt att det finns något i programmet för alla då besökaren kan ta del av allt från house, reagge, jazz, salsa och afrofusion, säger Teshome Wondimu

Festivalens konserter kommer att gå av stapeln på Kulturhuset, Fasching, Södra Bar, Dieselverkstaden och Stockhoms Konserthus. Med särskild stöd vid namn “jämställd musikfestival” från Musikverket lyfter vi fram kvinnliga artister under festivalen.

Vi har till årets festival valt att jobba med både stora och små spelplatser. Detta för att visa på mångfald av konstnärliga uttryck och med detta upplägg hoppas vi att hela Stockholm lever upp och visar sig från sin bästa sida, avslutar Teshome Wondimu.

Selam tackar alla samarbetspartner, finansiärer och sponsorer.

 

föregående projektnästa projekt