Lansering av Cultural Enablers 2014-2016

Selam Ethiopias program och projekt för de nästkommande två åren!

Cultural Enablers är ett program på 11 nivåer som kommer att löpa från 2014 till 2016 för att arbeta med frågor som fokuserar på att höja professionalismen bland kulturaktörer, öka medvetenheten om kvinnors roll som kulturaktörer, öka medvetenheten om principen om delaktighet bland nyckelaktörer, och möjliggöra plattformar för blinda och synskadade musiker.

Den 22 september 2014 lanserade Selam Ethiopia program och projekt för de nästkommande två åren! Kick-off ägde rum på Saro-Maria Hotel, Bole Medhanialem Road i Addis Abeba, Etiopien.

CULTURAL ENABLERS

Keynote speakers var Mulugeta Seid, Etiopiens  Kultur-och Turism minister, Sveriges ambassadör Jan Sadek, Anneka Knutsson, chef för Sida i Etiopien och Teshome Wondimu, Selams grundare och verksamhetsledare.

Cultural Enablers genomförs av Selam Ethiopia i partnerskap med lokala och statliga organisationer och är en ny och unik ström av stöd till lokala organisationer som arbetar inom kultur-och musiksektorn. Cultural Enablers kommer att ge ekonomiskt, tekniskt och kapacitetsbyggande stöd till verksamma organisationer inom olika områden för att öka tillgången till högre utbildning inom musik; främja och skydda kulturella immateriella rättigheter och synliggöra Etiopiens musik-och kultursektorer lokalt, regionalt och globalt.

Mer bilder och info från lunchen finn på SELAM ETHIOPIAS FACEBOOK PAGE

Programmet och projekten möjliggörs med stöd av Sida, Forum Syd och PostkodLotteriet.

 

.

Platser

Projektet är kopplat till följande platser

föregående projektnästa projekt

Kontakta oss

  • Address: Mäster Mikaels Gata 2B, 116 20 Stockholm
  • Email: E-mail: info@selam.se
  • Phone:
go-top