Uppkommande Resa till Zanzibar för att främja konstnärlig frihet och ökad offentlig finansiering för kultursektorn i Afrika!

cfca sida måndag 5 februari 2024 / / Taggar:

🌍 Uppkommande Resa till Zanzibar för att främja konstnärlig frihet och ökad offentlig finansiering för kultursektorn i Afrika!

Selam kickstartar det nya året med två avgörande evenemang för att stärka den konstnärliga friheten och den offentliga kultur finansieringen i Afrika. Mellan den 9-10 februari hålls första upplagan av Panaf summit, ett initiativ inom det Panafrikanska nätverket för konstnärlig frihet som syftar till att främja dialog och erfarenhetsutbyten för att stärka konstnärlig frihet på den Afrikanska kontinenten. I tillägg så ordnar Selam också ett nätverksmöte inom initiativet Connect for Culture Africa (CfCA) som samlar representanter från den Afrikanska Unionen, civilsamhället och regeringar i Zambia, Etiopien, Uganda och Zimbabwe för att diskutera framsteg för att stärka den offentliga finansieringen för kultursektorn i respektive land.

På plats på Zanzibar kommer vi ha Selams grundare och VD Teshome Wondimu tillsammans med Selams regionala programchef, Lucy Ilado, Sverigechef, Johan Egerbladh, Etiopien chef Samuel Mulugeta samt programchef Sisay Mengistie, och Alma Estrada, Internationell programsamordnare.

Vi ser fram emot att dela erfarenheter och skapa nya möjligheter för att stärka den kulturella sektorn i regionen. Följ med oss på denna resa genom att hålla dig uppdaterad här på vår hemsida och våra sociala medieplattformar! 🌐🌟 #PanafSummit #ConnectforCultureAfric 🌍

Läs mer om Panaf summit här.

Läs mer om CfCA här.

föregående nyhetnästa nyhet