Turné med Circus Debre Berhan i Stockholm och Norrköping

e1c32c9e467bfd627ca2bba38936c285cdd6deb9 söndag 11 mars 2018 / / Taggar:

Mellan den 9-25 mars genomför etiopiska Circus Debre Berhan föreställningar, studiebesök och workshops i Stockholm och Norrköping!

Circus Debre Berhan bildades 1998 som det första cirkuskompaniet i Etiopien som arbetar tillsammans med personer med funktionsnedsättning. Framträdandena är en eklektisk mix av cirkus, musik och teater där olika samhällsfrågor gestaltas och på ett kreativt sätt binds ihop med traditionell etiopisk kultur.

Circus Debre Berhan kommer från en etiopisk stad med samma namn. Kompaniet bildades 1998 och är landets första professionella cirkus. Deras ambition är att lyfta fram kultur, konst och cirkus – samtidigt som man ser till hela människan och hennes personliga utveckling. Syftet är att de ungdomar som är del av cirkusen ska erbjudas rätt förutsättningar för att kunna bli ansvarstagande medborgare som tar sin plats i samhället.

Circus Debre Berhan har underhållit invånarna i hemstaden Debre Berhan med akrobatiska performances under många år, men vad som verkligen är speciellt med cirkusen är hur de närmat sig olika samhällsfrågor, spridit sin vision om vad kultur kan vara och att de även anställer artister med psykiska funktionsvariationer eller skadad hörsel. Cirkusen spelar en aktiv roll i samhället och tar i sina föreställningar upp aktuella samhällsfrågor som mäns våld mot kvinnor eller HIV-prevention, samtidigt som de kombinerar det med mer traditionell dramaturgi och klassisk cirkuskonst. Cirkusen är också i färd med att utveckla kulturella utbyten med andra länder, för att dela erfarenhet och kunskap med andra artister i världen – samtidigt som man vill erbjuda en plats för unga människor att utveckla sina förmågor och sitt självförtroende. 2013 var Circus Debre Berhan medproducenter för produktionen ”Cargo” som sattes upp på Angereds Teater i Göteborg.

Turnén med Circus Debre Berhan anordnas i samarbete mellan Selam, Nycirkus Öst och Arada Entertainment och är en del av projektet “All Stars Sverige” med stöd av PostkodLotteriets Kulturstiftelse.

Turnédatum:
11/3: Föreställning på Nya Rågsveds Folkets Hus (Selam Festival Stockholm) (Gratis inträde)
13/3: Workshop på Frinavet i Norrköping
15/3: Workshops på fritidsgården Hagebyhus i Norrköping
19/3: Workshop på Fritidsgården Mångfaldshuset i Norrköping
24/3: Föreställning på Aula Magna (slutet sällskap)

25/3: Föreställning på Dieselverkstadens Bibliotek (Gratis inträde)
Facebookevent: https://www.facebook.com/events/585704038466369/

föregående nyhetnästa nyhet