Stewart Sukuma på Sverigeturné i november

Stewart-sukuma_web torsdag 24 mars 2016 / / Taggar:

Genom projektet “Connecting the dots” med stöd från Musikverket tar nu Selam den Mocambiqanske artisten på turné till Sverige i november. Bl.a. uppträder han på Nalen och Selam Festival Sthlm i Stockholm den 5/11.

Stewart Sukuma är utan tvekan en av Moçambiques ledande artister! Både som artist och som person har han en gnistrande utstrålning och en stark karisma. Han är också en entreprenör uti fingerspetsarna; t.o.m. scenkläderna är av egen design och han är just i färd med att skapa sitt eget klädmärke! Stewart Sukuma är en otroligt begåvad musiker, sångare och kompositör och en verkligen inspiration.

5
Stewart Sukuma  kopplar i hög grad ihop musik och socialt arbete. Han arbetar tillsammans med ”National Campaign against AIDS”, den nationella valkommittén, UNICEF och andra hjälporganisationer för att öka medvetenheten om frågor som rör hälsa och mänskliga rättigheter. 2004 var han med och grundade Sem Critica, en rörelse tillägnad att stärka ungdomar genom att uppmuntra användningen av deras konstnärliga färdigheter och talanger. Utbildning genom kultur är en av hans prioriteter och hjärtefrågor!

Sukuma kombinerar traditionell och modern moçambiqisk musik och instrumentering för att skapa energisk, dansant musik med ett afro / pop / jazz sound.

”Stewart Sukuma är en fantastisk och energisk artist som tar Marbentamusiken till hela världen”
Jason Diakité (Timbuktu)

2

Jason Diakité med delar av Stewart Sukumas band –  Selam festival Addis 2012.

Turnédatum:

30/10 Malmö Live

01/11 Hallstahammar

02/11 Västerås Konserthus

04/11 Göteborgs Konserthus

05/11 Selam Festival Sthlm, Nalen

 

föregående nyhetnästa nyhet

Läs mer om projektet

Kontakta oss

  • Address: Mäster Mikaels Gata 2B, 116 20 Stockholm
  • Email: E-mail: info@selam.se
  • Phone:
go-top