Selam till Vietnam med Kristin Amparo!

HAN Hanoi - street scene with cyclo2_b tisdag 18 november 2014 / / Taggar:

I slutet av november åker Selam tillsammans med högaktuella Kristin Amparo och musikerna Andreas Unge och Emmanuel Hailemariam på en kortare turné i Vietnam.

På plats i Hanoi och Ho Chi Minh City kommer Kristin Amparo med band uppträda på den pågående EU Music Festival samt genomföra workshops tillsammans med vietnamesiska musikstudenter. Under veckan i Vietnam kommer Selams projektledare Johan Egerbladh Eurenius via svenska ambassaden i Vietnam även medverka på evenemanget ”Innovative Sweden” och träffa aktörer inom musiksektorn för att främja framtida musikaliska utbyten mellan Sverige och Vietnam.

Kristin-Amparo-Foto-Sotarn-Otf1

 

Den kortare turnén i Vietnam blir Selams första projekt någonsin på den asiatiska kontinenten, något organisationens verksamhetsledare Teshome Wondimu ser fram emot.

– Vi är alltid nyfikna på andra länders musikaliska utbud och hoppas hitta ett längre samarbete mellan Sverige och Vietnam. Vi vill fortsätta vårt arbete med att internationalisera svensk musik och kultur och visa upp Sveriges fantastiska artister för nya världsdelar, säger Teshome Wondimu.

Sveriges ambassad i Vietnam anordnar under november månad evenemanget ”Innovative Sweden” i Ho Chi Minh City. Syftet är dels att fira 45 år av diplomatiska relationer mellan länderna, dels uppvisa svenska innovationer och genom dialog med beslutsfattare, näringsliv, akademi och studenter få innovation och kreativitet att gro i Vietnam. Selams samarbete med Sveriges ambassad i Vietnam blir en naturlig del av ”Innovative Sweden” då musik dels kan betraktas som innovation i sig själv, dels sporra kreativitet inom andra områden.

– Kulturellt utbyte ökar länders förståelse för varandra. Jag ser fram emot att Selam kommer och undersöker möjligheterna för framtida musiksamarbete mellan Sverige och Vietnam. Det kommer bli en byggsten för relationen till Vietnam, inte bara för glädjen och möjligheterna som ett musikaliskt samarbete ger utan även för de ringar på vattnet som jag tror det skapar, säger svenska ambassadören i Vietnam Camilla Mellander.

För Kristin Amparo, som i sommar legat högt på listorna i Sverige med hit efter hit, är besöket i Vietnam en stor möjlighet:

– Att få uppleva Vietnam har varit en personlig dröm sedan länge. För mig som artist är detta en unik möjlighet och jag ser verkligen fram emot att få möta en ny typ av publik som inte känner till mig sedan tidigare, säger Kristin Amparo.

Här är speldatumen:

28 november Conservatory of Music (Ho Chi Minh City)

29 november Workshop på Soul Academy (Ho Chi Minh City)

1 december Youth Theatre (Hanoi)

Projektet är ett samarbete mellan Selam och Svenska Ambassaden i Vietnam.

 

 

 

 

 

föregående nyhetnästa nyhet