Selam till Liberia med Mapei och Sister Justice!

mapei_2000x944 onsdag 12 april 2017 / / Taggar:

I slutet av april åker Selams projektledare Mam Foon tillsammans med svenska artisten Mapei och DJ:n Sister Justice till Monrovia, Liberia. På plats kommer duon medverka i konferensen Liberian Youth Peace Building Conference och uppträda live tillsammans med lokala artister i centrala Monrovia!

Aktiviteterna under konferensen utgör fas två i projektet då liberianska deltagare i konferensen tidigare i mars besökte Stockholm för förberedelser och nätverksmöten med de svenska deltagare som nu åker till Monrovia.

Under Liberian Youth Peace Building Conference, som pågår 25-26 april, kommer Selams Mam Foon genomföra en heldagsworkshop med fokus på interkulturell kommunikation och grafisk formgivning. Projektet blir Selams första någonsin i Liberia:

– Det känns otroligt spännande att delta i en så viktig konferens och för oss på Selam, som arbetar med olika internationella kapacitetsstärkande projekt, är det alltid viktigt att utvidga våra nätverk och kontakter på den afrikanska kontinenten och medverka till den positiva utvecklingen som ungdomar är med och skapar, säger Mam Foon.

Utöver Mams workshop genomför även Dj Sister Justice en DJ-workshop för ungdomar och Mapei en workshop tillsammans med lokala rappare. För Mapei, vars mamma är från Liberia, blir detta en första resa till landet där hon har sina rötter.

– Det här den största händelsen i mitt liv hittills – att besöka moderlandet. Tack vare min mamma har jag en stark koppling till den liberianska kulturen, så jag kommer att känna mig som hemma. Jag kommer njuta och utforska. Jag är säker på att detta kommer bli än större än en dröm som förverkligas, säger Mapei.

Projektet genomförs i samarbete med Svenska Ambassaden i Monrovia, Folke Bernadotte Akademin samt Accountability Lab.

föregående nyhetnästa nyhet

Läs mer om artisterna

Kontakta oss

  • Address: Mäster Mikaels Gata 2B, 116 20 Stockholm
  • Email: E-mail: info@selam.se
  • Phone:
go-top