Selam startar projektet “All Stars Sverige”

13 torsdag 5 januari 2017 / / Taggar:

Med stöd av Postkodlotteriets Kulturstiftelse startar Selam projektet All Stars Sverige!

Cirka 17 procent av Sveriges befolkning är utrikesfödda och det talas runt 200 olika språk runt om i landet. Denna mångfald representeras dock inte inom det svenska kulturlivet, detta trots att det finns en mängd organisationer med blandad kulturell bakgrund som aktivt driver initiativ. Dessa aktörer tenderar att hamna utanför det offentliga kulturlivet och potentialen hos dess publikgrupper förbises ofta. All Stars ämnar adressera dessa frågor genom att stärka små aktörer och koppla ihop dom med en nationell organisation med lång erfarenhet för att på så sätt utveckla mångfalden inom det svenska kulturlivet.

Selam har erfarenhet av att ha utvecklats från en mindre förening till att bli en etablerad arrangör som samarbetar med Sveriges största offentliga scener. Inom projektet kommer Selam dela med sig av denna erfarenhet och fungera som mentor och kunskapsförmedlare för nya föreningar och arrangörer – organisationer som representerar olika etniska minoritetsgrupper eller organisationer som är nyfikna på ett mångkulturellt utbud. Det som förenar dessa organisationer är en önskan att stärka sin kapacitet och nå ut till fler, vilket projektet kommer att arbeta med dels genom professionell utbildning och dels genom gemensamma konsertproduktioner. Aktiviteter så som kurser, utbildningar, praktik och konserter genomförs i tio städer runt om i landet.

Mer detaljerad info kring projektets aktiviteter uppdateras inom kort på Selams och Postkodlotteriets Kulturstiftelse respektive hemsidor.

logga

föregående nyhetnästa nyhet