Selam Sounds och Stocktown Films lanserar Afrikas första musikvideo med 360° virtual reality teknologi

ethiocolor_animation_still_export__0-00-04-15_ onsdag 24 juni 2015 / / Taggar:

Foto: Stocktown Films

Skivbolaget Selam Sounds i samarbete med Stocktown Films ligger bakom den etiopiska gruppen Ethiocolors nya musikvideo som skapats med innovativ 360° VR teknologi.

Bandet är högaktuellt med sitt debutalbum, en fusion av folkloremusik i modern tappning. Ethiocolor representeras av Selam Sounds som ägs av kulturorganisationen Selam och albumet är producerat av svenske musikern och producenten Andreas Unge. Senay Berhe från Stocktown Films som är en av filmproducenterna bakom släppet har tidigare vunnit Grammis för bästa svenska musikvideo.

– Vår vision är att visa hur vi kan föra fram vårt musikaliska arv på ett väldigt kreativt sätt utan att tappa känslan för identiteten, säger Melaku Belay, grundare av Ethiocolor.

 Innovativ teknik
Stocktown Films är kända för sina banbrytande dokumentärer och genom ett nyskapande format ger de nu ännu ett exempel på att det går att producera en unik upplevelse med små medel. Inspelat på National Theatres tak i centrala Addis Ababa i Etiopien skapades det dynamiska 360° panorama perspektivet under sju separata tagningar med en GoPro kamera.

– Ethiocolor är ett väldigt bra liveband och akt och vi valde att använda 360° VR tekniken för att kunna fånga denna upplevelse på bästa sätt och dela det med världen, säger Senay Berhe, Stocktown Films.

Nu lanseras appen ”Ethiocolor” som finns tillgänglig för Android på Google Play och inom kort även för iOS . I appen ges möjligheten att uppleva musikvideon tillsammans med den unika 360° teknologin. Användaren kommer dessutom kunna lyssna på albumet, dela innehållet via sociala medier samt skickas vidare till olika distributionskanaler.

Videon finns även tillgänglig på Youtubes 360° spelare via Google Chromes browser samt på www.stocktownfilms.com

 

Stocktown Films
Stockholmsbaserade Stocktown Films producerar banbrytande dokumentärer, musikvideos och reklamfilmer för lokala och internationella kunder. Bolaget som drivs av filmskaparna Teddy Goitom, Senay Berhe och Benjamin Taft har sedan 90-talet legat i framkant när det kommer till att fånga och porträttera världens mest aktuella individer inom den urbana kulturscenen. De är framförallt kända för sin innovativa produktion och kreativa filmformat. www.stocktownfilms.com

Selam Sounds
Selams eget skivbolag som sedan starten 2006 realiserat visionen om att fånga upp fängslande musik från världens kulturer. De representerar artister med ett unikt och genuint uttryck, samtidigt som de har ett starkt fokus på den historia som musiken berättar. Med kontor och studio i staden Addis Ababa är skivbolaget direkt närvarande i den etiopiska kulturen.

 Ethiocolor
Ethiocolor är en etiopisk ensemble bestående av musiker och dansare från tre generationer. Genom en kombination av kraftfulla instrument och den energiska dansen ekistan skapar gruppen en fusion av folkloremusik i modern tappning. Med sin innovativa och medryckande musik utgör bandet en värdefull dokumentation av Etiopiens kulturarv.

 Apputvecklare
Earth People är ett företaget som utvecklar kreativa webbaserade lösningar med starkt fokus på användarupplevelsen. De står bakom utvecklandet och implementeringen av appen Ethiocolor. www.earthpeople.se

Sponsor
I appen Ethiocolor har den sponsrade licenskoden Panframe från Mindlight implementeras, vilket är en teknisk lösning som gör det möjligt att spela upp panoramiska videos med 360° VR teknik i både iOS och Android.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

föregående nyhetnästa nyhet