Selam söker praktikanter!

academy_banner_praktik_senay torsdag 31 mars 2022 / / Taggar:

Vill du testa att jobba inom kulturbranschen? Sök till Selam Academys Praktikantprogram!
Är du student eller behöver erfarenhet av att jobba professionellt? Har du intresse av kulturproduktion, internationella projekt eller marknadsföring/kommunikation? Då ska du söka till Selam Academys Praktikantprogram som under 2022 fördelar två stycken praktikplatser!

Praktiken hos Selam innebär att du i olika former tar del av våra projekt. Under praktikterminen får du som praktikant även kompetensutveckling i form av workshops och studiebesök och  individuellt mentorskap med en av Selams projektledare.

För att söka praktik hos oss behöver du:
– Vara minst 18 år.
– Ha möjlighet till praktik genom skola, universitet  eller arbetsförmedling.

Kvalifikationer:
Vi ser helst att du har:
– Språkkunskaper i svenska eller engelska både i tal och skrift.
– Grundläggande kunskaper i Google Workspace.

Det är meriterande ifall du har:
– Övriga språkkunskaper utöver engelska och svenska.

Varaktighet: 
Praktikperiod 1: 25 april 2022-28 juni 2022.
Praktikperiod 2: 19 september-29 november 2022.

Ansökan:
Till ansökan vill vi att du bifogar ditt CV och ett kort personligt brev där du förklarar varför du vill praktisera på Selam.
Deadline för ansökan till praktikperiod 1 är 18 april.
Deadline för ansökan till praktikperiod 2 är 9 november. 

OBS! Vi kallar dem som blir uttagna i urvalsprocessen via e-post, inte via telefon, under april. Skicka din ansökan till info@selam.se och märk din ansökan med “Praktik Selam Academy”.

Har du några frågor? Tveka inte att kontakta Julyssa Diaz på julyssa@selam.se

Om Selam:
Selam är en kulturorganisation som grundades 1997 med målet att påverka Sveriges offentliga kulturutbud så att det bättre skulle spegla landets mångfald och har sedan dess vuxit till att bli en nationell och internationell aktör som samarbetar med flera av Sveriges viktigaste institutioner. Vi organiserar events, agerar resurscenter för artister, organisationer och individer och driver internationella kulturprojekt. Förutom huvudkontoret i Stockholm har vi även en avdelning, Selam Ethiopia, i Addis Abeba, Etiopien och ett regionalt Afrikakontor i Nairobi, Kenya. 

Om Selam Academy:
Selam Academy är ett av Sverigekontorets tre ben där Selam stöttar artister, organisationer och individer, med ambitionen att ytterligare professionalisera sin kulturella verksamhet och skapa nya nätverk och kontakter genom följande tre områden: praktik, utbildning och rådgivning.  Selam Academy genomförs med stöd av Kulturrådet, Stockholm Stad och  Region Stockholm.

föregående nyhetnästa nyhet