Selam söker erfaren projektkoordinator för internationellt projekt

2F8E8630-89CB-44FE-9F6E-E9B8922FC8B3 tisdag 12 september 2023 / / Taggar:

Selam söker erfaren projektkoordinator för internationellt projekt. Sök jobbet nu!

Om oss
Selam är en kulturorganisation som grundades 1997 med målet att påverka Sveriges offentliga kulturutbud så att det bättre skulle spegla landets mångfald. Sedan dess har organisationen vuxit till att bli en nationell och internationell aktör som samarbetar med flera av Sveriges viktigaste institutioner för att organisera konserter, turnéer, festivaler, seminarier och agerar resurscenter för artister, individer och arrangörer. 

Selam har även lång erfarenhet av att driva bilaterala och regionala kulturprojekt i Afrika. Förutom huvudkontoret i Stockholm har vi även avdelningar i Addis Ababa, Etiopien och Nairobi, Kenya. Just nu driver Selam tre internationella projekt med stöd från Sida och Kulturrådet.

Om tjänsten
Tjänsten som projektkoordinator innebär att du kommer att ha en ledande roll i att driva aktiviteter inom ett av Selams internationella projekt. Som anställd på en liten organisation kommer du att ha ett flexibelt, roligt och utmanade jobb innefattande allt ifrån att projektleda planering av produktioner till att leda utbildningar inom musikproduktion, distribution, och marknadsföring/promotion.  

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

– Flerårig erfarenhet av musikproduktion och distribution
– Flerårig erfarenhet av kommunikation och marknadsföring kopplat till musikproduktion
– Flerårig erfarenhet av att överse skivsläpp och koordinera med både fysiska och digitala distributörer
– Erfarenhet av att producera och distribuera vinylskivor
– Erfarenhet av projektledning inklusive budgetering och ekonomisk uppföljning
– Goda språkkunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift
– Har god samarbetsförmåga, ett inkluderande arbetssätt och erfarenhet av att koordinera ditt arbete med många olika aktörer
– Vana att arbeta med kollegor från olika kulturer och bakgrunder

Befattningsbeskrivning
Du kommer att arbeta inom ett av Selams internationella projekt i Etiopien vars syfte är att stärka infrastrukturen samt artisters möjlighet till jobb inom den etiopiska kultursektorn. Du kommer bland annat att arbeta med att designa och hålla utbildningar för kulturaktörer inom framförallt musikbranschen med fokus på musikproduktion och distribution.

Du kommer även att arbeta med att implementera ett inkubatorprogram för artister i Etiopien som syftar till att hjälpa dem att etablera sig inom musikindustrin. Din roll kommer framförallt att handla om att ge stöd till Selams personal i Etiopien för att öka kvaliteten runt produktionen och distributionen av musik, både via digitala och fysiska kanaler.

Tjänsten är en projektanställning på 6 månader, 50%, med start så snart som möjligt. Du kommer vara placerad på Selams kontor i Stockholm men resor till Etiopien kan förekomma.

Ansökan
Till ansökan vill vi att du bifogar CV och ett personligt brev där du förklarar varför du skulle passa inom tjänsten.
Deadline för ansökan är 20 september. Urval sker löpande.

Vi kallar dem vi vill träffa via e-post. Skicka din ansökan till apply@selam.se

föregående nyhetnästa nyhet