Selam och Sabina Ddumba till Etiopien och Uganda!

sabina1240x536 fredag 24 november 2017 / / Taggar:

På bara några år har Sabina Ddumba säkrat sin plats som en av Sveriges klarast lysande musikaliska stjärnor och världen ligger alltjämt inför hennes fötter. I höst har hon synts i TV4-programmet ”Så Mycket Bättre” och i vår väntar en Sverigeturné. Men innan dess åker hon med Selam till Etiopien och Uganda!

Sabina Ddumba släppte år 2015 hitsinglarna ”Effortless” och ”Not Too Young”, för vilka hon tilldelades en Grammis och ett P3-guldpris för årets nykomling. Samma år turnerade hon även runt i Norden och fick ett erkännande som en liveartist av rang. I oktober 2016 kom sedan hennes hett efterlängtade debutalbum ”Homeward Bound” som fick kritikerna att jubla. Jan Gradvall kallade det ”årets klokaste album” och Nöjesguiden skrev att Sabinas aura av världsvana och vishet genomsyrar stora delar av albumet.

– Då Sabina Ddumba har sina rötter i Uganda är det extra speciellt att vi åker till Kampala, där hon får möjligheten att uppträda och knyta kontakter till en ny marknad för henne som artist. Vi hoppas att turnén i Östafrika kan skapa en grund för henne som hon sedan kan återvända till, säger Selams verksamhetsledare Teshome Wondimu.

Turnédatum:
3 dec Live @Flirt, Addis Ababa
4 dec Live @National Theatre Jam session, Kampala
5 dec  Inspiration Talk/Jam Session  @Bayimba Studio, Kampala
5 dec  Meet & Greet @The Ember, Kampala

Projektet genomförs med stöd av Svenska Ambassaden i Uganda.

 

föregående nyhetnästa nyhet