Selam i nytt samarbete med Uppsala Konsert & Kongress!

f6061f7e-b32d-45eb-87ad-8b4185fe8ac1 måndag 14 november 2022 / / Taggar:

UKK x Selam blir en flerårig satsning där målet är att presentera tre till fyra stora konsertupplevelser per år. I satsningen kommer Selam och UKK fokusera på musik som har kopplingar till de geografiska områdena Afrika, Karibien och Latinamerika. Målet är att attrahera den vana kulturpubliken och minoritetsgrupper i Uppsala, men också att skapa upplevelser som har tillräcklig dragkraft för att få publik att resa till Uppsala. De första bokningarna i samarbetet bjuder på Goran Kajfeš Subtropic Arkestra i ett samarbete med sångerskan Avin Omar och ett efterlängtat Sverigebesök av världsartisten Angelique Kidjo!

— Tillsammans med Selam skapar vi ett unikt musikprogram med artister i absoluta världsklass, säger Henrik Lillsjö, vd på UKK. Målet är att vi med förenade krafter kan dra stora stjärnor till UKK och ytterligare förstärka Uppsala som en internationell och mångfacetterad musikstad.

— Efter tjugofem års arbete känns det nu fantastiskt att sprida Selams vision i andra delar av landet, säger Teshome Wondimu, Selams grundare och VD.

– Vi vill skapa tillfällen där människor kan mötas över språkgränser, över olika generationer och hitta gemenskap i fantastisk musik, säger Lillsjö vidare.

Angelique Kidjo – bara i Uppsala!
Äntligen är en av musikvärldens mest karismatiska personligheter tillbaka i stan! Angelique Kidjo, född i Benin 1960, slog igenom hos den breda publiken 1994 med världshiten ”Agolo”. Med sin särpräglade röst i fokus, de västafrikanska rötterna som fundament och influenser från jazz, soul, latin och pop fortsätter hon att skapa musik som inte känner några gränser. Internationella medier kallar henne den ”ohotade drottningen av afrikansk musik” och hon hyllas som en vår tids mest inspirerande personer för sitt stora engagemang inom freds- och rättvisefrågor. Med sexton soloalbum, fem Grammys och utsålda världsturnéer i bagaget når hon nu återigen UKK för en exklusiv konsert!

Angelique Kidjo (UKK x Selam)
Lördag 20 maj, Stora salen, Uppsala Konsert & Kongress
Biljettsläpp 15/11 kl 10.00

Internationellt hyllad och grammisbelönad svensk jazz möter en av Sveriges vackraste röster.
Ett psykedeliskt blixtnedslag! Bandledaren, trumpetaren och kompositören Goran Kajfeš hör till de mest uppmärksammade och hyllade svenska jazzprofilerna under 2000-talet. I projektet Subtropic Arkestra har han samlat gräddan av den svenska samtida musikscenen. Gruppen bjuder verkligen på en rusande, intensiv upplevelse med influenser av postrock, elektronika och Sun Ras kosmiska jazz.
Jazzkollektivet har tokhyllats av publik och press under de senaste åren, inte minst för succén The Reason Why-trilogin där det avslutande albumet Vol. 3 vann en Grammis 2018. Goran Kajfeš Subtropic Arkestra korsar gränser mellan nationer, musikstilar och tidsepoker och deras musikaliska influenser sträcker sig från Turkiet, Nigeria till Brasilien innan dom dyker ner i Archimedes badkar och hittar svensk experimentrock från 1970-talet.
Den göteborgsbaserade sångaren Avin Omar är känd för sin magiska altröst som hörts i tolkningar av kurdisk folkmusik, arabisk klassisk och traditionell musik, såväl som turkisk och grekisk folkmusik. Hon är verksam i grupperna Samara ensemble, Bosphorus ensemble, Tro Deng och Kompani Pergamos.

Avin Omar och Goran Kajfeš Subtropic Arkestra (UKK x Selam)
Lördag 21 januari, Sal B, Uppsala Konsert & Kongress
Biljettsläpp 15/11 kl 10.00

För mer info och biljetter: https://www.ukk.se/

#ukkxselam

föregående nyhetnästa nyhet