Selam Festival Stockholm 2019 – Nu släpper vi hela programmet!

hb_2000x944 onsdag 20 februari 2019 / / Taggar:

Östafrikanska ikoner, nigeriansk superstjärna och årets nykomling på Grammisgalan till Selam Festival Stockholm 8-10 mars!

Årets upplaga av Selam Festival Stockholm bjuder på flera internationellt hyllade musiker och klubbkvällar som under tre dagar kommer att uppträda på flera scener i Stockholm.

Festivalen inleds på Fasching den 8 mars när Maryam Mursal uppträder med sitt åttamannaband. I hemlandet Somalia är Maryam Mursal en av de stora musikaliska ikonerna genom tiderna och är även ett stort namn internationellt genom otaliga turnéer och samarbeten med bland andra Peter Gabriel.

Under lördagen den 9 mars kommer den nigerianska superstjärnan Maleek Berry till Nalen. Med globala megahits som ”Kontrol”, “Calling” och ”Pon My Mind” har Maleek Berry befäst sin ställning som en av den afrikanska kontinenentens absolut största stjärnor. Som support under kvällen har han ingen mindre än Imenella som nyligen blev utsedd till årets nykomling på svenska Grammisgalan.

Festivalen avslutas sedan i stor stil 10 mars när Ethio-jazzens fader Mulatu Astake gör ett efterlängtat återbesök på Konserthuset Stockholm.

–  Jag är otroligt stolt över årets festivalprogram och vi visar återigen att Selam Festival Stockholm kan erbjuda stockholmare artister i världsklass. Extra glad är jag över att vi för andra året i rad lyckats boka en stor somalisk artist då de sällan syns på de mer etablerade scenerna i Sverige. Även fantastiskt att kunna erbjuda festivalens publik högaktuella Imenella som verkligen förtjänade priset som året nykomling!, säger Selams verksamhetsledare Teshome Wondimu.

Selam Festival Stockholm 2019 genomförs med stöd av Stockholms Stads Kulturförvaltning, Kulturrådet och Kulturförvaltningen Stockholms läns landsting.

föregående nyhetnästa nyhet