Timbuktu & Damn! + VAZ till Kuba!

SFH_nyheter torsdag 15 februari 2018 / / Taggar:

Mellan den 23-24 februari arrangeras för andra året i rad Selam Festival Havana på Kuba! Festivalen är en del av Selams serie av ”Selam Festivals”, som sedan många år genomförs i Stockholm och Addis Abeba. Årets svenska bidrag är inga mindre än Timbuktu & Damn! och högaktuella VAZ som utöver konsert och mottagning på svenska ambassaden i Havana även genomför en konsert i Santiago De Cuba!

I Selam Festival Havanas program för 2018 blandas konsertaktiviteter upp med inslag av nätverksträffar, workshops, och ”artist talks”. Med festivalen som grund ser Selam en unik möjlighet för svenska och internationella aktörer att ta del av Kubas rika kulturscen och att bygga kanaler för framtida samarbeten.

Året festivalprogram inkluderar en blandning av olika musikgenrer och anordnas på två av Havannas mest väletablerade scener – Fábrica de Arte och La Madriguera.

I line-up:en finns inga mindre än några av Sverige mest kända artister Timbuktu + DAMN! och stjärnskottsduon tillika grammisnominerade VAZ. I line-upen ingår även några av Kubas just nu mest spännande artister så som Golpe Seko, Daymee Arocena, Lejardi och DJ Jigüe.

Festivalens två dagar ramas in av ett långsiktigt perspektiv på Selams internationella kulturutbyte Sverige-Kuba, något som färgat programmet rent konceptuellt. Under fredagen den 23/2, och konserten/workshopen i Santiago De Cuba, ligger fokus främst på en ung målgrupp, där programmet genomförs i samarbete med den ungdomsorienterade kulturorganisationen Asociación Hermanos Saíz (AHS). Under lördagen, den 24/2, äger festivalprogrammet rum på den väletablerade kulturscenen Fábrica de Arte, som även är Selams samarbetspartner för kvällen, med syftet att presentera svenska och kubanska artister på en professionell scen och inför en blandad internationell och lokal publik.

Timbuktu & Damn! och VAZ turné på Kuba möjliggörs med stöd från Kulturrådet.

 

föregående nyhetnästa nyhet