Säsongsavslutning för Selam Academy

254942339_10158616318413230_6128452791609781830_n tisdag 14 december 2021 / / Taggar:

2021 har fram till skrivande stund minst sagt varit ett högintensivt år. Trots en pågående pandemi, som slagit extremt hårt mot kulturlivet har Selam hittat nya innovativa sätt att omorganisera sin verksamhet och ställa om med nya digitala plattformar, dels för att anpassa oss efter det rådande läget och dels för en omställning mot det digitala kulturlivet vi ser framför oss. En central del av denna omorganisering har varit Selams resurscentrum som numera går under namnet Selam Academy.

Selam Academy är ett av Sverigekontorets tre ben där Selam stöttar artister, organisationer och individer, med ambitioner att ytterligare professionalisera sin kulturella verksamhet och skapa nya nätverk och kontakter, genom följande tre områden: Praktik, utbildning och rådgivning.

Under 2021 har Selam Academy stöttat lokala artister som Los Luchitos, Ebo Krdum, Dekula Band, Puagme 13, Delphi, Oscar Calle och Lamine Cissokho & Fanta Yayo och Bambo Cissokho. Inom ramen för Selam Academy har Selam även samarbetat med Fållan, Restaurang Bleck och Parkteatern i deras strävan att nå nya målgrupper i hela regionen. Till dessa tre spelställen har Selam Academy bokat sina deltagande artister och på så sätt konkret bidragit till nya arbetstillfällen och lyft fram nya akter som annars sällan syns på Stockholms etablerade scener. För många av dessa artister var Selam Academy ingången som professionell utövare inom kulturlivet.

Selam Academy har även bokat flertalet deltagare till den digitala plattformen Selam Sessions och som förband på Selam Festival Stockholm, bland annat Ebo Krdum (bild) som uppträdde på Konserthuset Stockholm och Oscar Calle som förband åt Malis gigant Habib Koité under Selam Festival Stockholm 2021.

I slutet av 2021 kommer vi även genomföra en kurs för deltagare i Selam Academy där vi äntligen får samlas fysiskt. Kursen kommer bestå av föreläsningar inom bland annat management, ekonomi och vikten av marknadsföring för en framgångsrik karriär. Vi kommer närmare berätta om de olika stödformer och marknader som artisterna idag kan ta del av för att utveckla sin konstnärliga verksamhet.

Framgångarna under 2021 har lett till nya tankar och idéer och under 2022 ämnar vi på Selam, tillsammans med deltagare, att ytterligare utveckla Selam Academy.

Selam Academy genomförs med stöd av Kulturrådet, Stockholm Stad och Region Stockholm.

föregående nyhetnästa nyhet