Afrikaturné med Timbuktu & MASAKA Trio feat Esther Kirabo

Skärmavbild 2023-11-16 kl. 11.19.02 tisdag 14 november 2023 / / Taggar:

I månadsskiftet november-december åker Selam på turné i Uganda, Etiopien och Zambia med Timbuktu & MASAKA Trio feat Esther Kirabo. På plats kommer artisterna genomföra medieframträdanden, workshops och uppträda live tillsammans med lokala artister i Kampala, Addis Ababa och Lusaka.

– Det känns helt fantastiskt för oss på Selam att återigen få turnera i Afrika med Timbuktu och hans senaste projekt med MASAKA Trio och Esther Kirabo visar verkligen upp svensk musik i absoluta världsklass! Det känns även viktigt för oss på Selam, som arbetar med olika regionala kulturprojekt projekt i Afrika, att fördjupa vårt samarbete med svenska ambassaderna i Kampala och Lusaka, utvidga våra nätverk och kontakter på kontinenten samt medverka till den positiva utvecklingen som artister och konstnärer inom kultursektorn skapar, säger Selams VD och grundare Teshome Wondimu.

– Kultur bygger broar och skapar förståelse. Vi ser fram emot att välkomna Selam tillsammans med Timbuktu, MASAKA Trio och Esther Kirabo till Uganda och Zambia. Konstnärlig frihet är en grundläggande byggsten i demokratiska samhällen. Genom detta samarbete – konserter, rundabordssamtal och andra aktiviteter – vill vi både befästa den positiva Sverigebilden i våra värdländer och bidra till ett utbyte av erfarenheter och kunskaper kring kulturens roll i samhället, säger Sveriges ambassadörer Johan Hallenborg (Zambia) och Maria Håkansson (Uganda).

För Timbuktu blir turnén i Afrika den tredje i ordningen med Selam.

– Jag är tacksam och glad över att få återvända till Afrika i samarbete med Selam och för första gången tillsammans med Esther Kirabo och MASAKA Trio. Det är en sorts diasporisk hemkomst för oss och en värdefull möjlighet att ta del av kultur och få kontakt med människorna i Kampala, Addis Ababa och Lusaka. Mother Africa, vi är på väg från den kalla norden men vi tar med oss massor av kärlek, vibbar och musik, säger Timbuktu.

Turnédatum:
28/11 –  Kampala, Uganda
29/11 – Addis Ababa, Etiopien
2/12 – Lusaka, Zambia

Mer information om respektive spelplats följer.

Turnén med Timbuktu & MASAKA Trio feat Esther Kirabo genomförs med stöd av Sveriges ambassader i Uganda och Zambia och sponsorer. Konserten i Addis Ababa genomförs i samarbete med Seifes.

föregående nyhetnästa nyhet