Youssoundour_webflyer

OBS: Med anledning av coronaviruset kommer konserten med Youssou N’Dour på Konserthuset Stockholm flyttas fram till den 13 juni 2021.

Köpt biljett gäller även till det nya datumet och du som biljettköpare behöver inte göra något. Om du inte har möjlighet att se konserten det nya datumet kommer köpta biljetter att återlösas genom att kontakta Konserthuset Stockholms biljettkassa: https://www.konserthuset.se/ditt-besok/biljetter/biljettkontoret/

Polarpristagaren från 2013 Youssou N’Dour anses vara en av Afrikas största och mest inflytelserika musiker, både musikaliskt och på ett socialt plan. Han har erhållit en mängd utmärkelser för sitt arbete och har under åren samarbetat med storheter som Peter Gabriel, Sting, Tracy Chapman, Paul Simon, Bruce Springsteen och Wyclef Jean.

Youssou N’Dours musik springer ur den den populära musikstilen M’balax, en genre som Youssou själv i hög grad varit med om att forma. Youssou N’dour är både kompositör, orkesterledare och producent och trots att han är fast förankrad i senegalesisk musik och kultur fyller han ständigt på med nya intryck och influenser.

Hans starka engagemang för panafrikanska sociala frågor har gjort honom till en viktig referens med flera uppdrag åt organisationer såsom Amnesty International, FN och Unicef. Legendariska musikmagasinet Rolling Stone har kallat honom “Afrikas mest kända nu levande sångare”, och Time Magazine utsåg honom år 2007 till en av världens 100 mest inflytelserika personer.

När Youssou N’Dour och hans legendariska band Le Super Étoile de Dakar nu kommer Konserthuset Stockholm för en exklusiv konsert är han mer aktuell än någonsin då senaste singlarna ”Nay” och ”Mbeggeul is all” och ”Be careful” toppat listorna i hemlandet Senegal och Gambia.

I samarbete med Konserthuset Stockholm

Läs mer

Google karta

föregående eventnästa event

Kontakta oss

  • Address: Skeppsbron 26, 111 30 Stockholm
  • Email: info@selam.se
  • Phone:
go-top