Instagram_stories_Youssou_N'Dour_main

Vi har den stora äran att presentera en av Afrikas mest framstående och inflytelserika artister – Youssou N’Dour tillsammans med sitt legendariska band “Le Super Ètoile de Dakar, som har hyllats i The Village Voice som “det bästa bandet i världen.”

Den prisbelönte musikern och mottagaren av Polarpriset har inte bara satt sin prägel på den senegalesiska musiken utan har även skapat banbrytande samarbeten med internationella ikoner som Peter Gabriel, Sting, Tracy Chapman, Paul Simon, Bruce Springsteen, Wyclef Jean och Burna Boy.

Youssou N’Dours musikaliska rötter sträcker sig från den pulserande M’balax-genren, en genre han själv har varit med om att forma som kompositör, orkesterledare och producent. Hans konstnärliga resa är präglad av en djup förankring i senegalesisk kultur samtidigt som han kontinuerligt hämtar inspiration från världen runt omkring.

Inte bara en mästare på scenen, Youssou N’Dour är även en passionerad förespråkare för panafrikanska sociala frågor och har varit en viktig röst för organisationer som Amnesty International, FN och Unicef. Rolling Stone har rättfärdigt kallat honom “Afrikas mest kända nu levande sångare.”

År 2007 blev N’Dour utsedd som en av de 100 mest inflytelserika människorna i världen av Time Magazine. Med över 30 albumsläpp är han den mest sålda afrikanska popmusikern genom tiderna. Hans senaste singlar, “Nay,” “Mbeggeul is all,” och “Be careful,” har dominerat topplistorna i hemlandet Senegal och Gambia.

Missa inte denna unika chans att uppleva en levande legend på scenen!

UKK x Selam

 Läs mer
föregående eventnästa event