Seujorge_webflyer

OBS! KONSERTERN BÖRJAR KL 20.00 PÅGRUND AV FLYGFÖRSENING. VI BER OM URSÄKT FÖR FÖRSENINGEN.

Med superhits som “Carolina”, “Burguesinha”, “Tive razão” och “Amiga da Minha Mulher ” har Seu Jorge blivit en av Brasiliens mest populära artister. Den 17 juni framträder han med sitt band på Konserthuset Stockholm!

Jorge Mário da Silva föddes 1970 i Belford Roxo i Rio de Janeiro och förstod i tidig ålder att han ville bli musiker och jobbade periodvis som dansare och sångare i sin barndom. Vid 19 års ålder flyttade han hemifrån och levde under en period som hemlös innan han kom I kontakt med teaterns värld. Han anmälde sig för en auktion till en musikal och blev då upptäck av klarinettisten Paulo Moura som snabbt såg den unika musikaliska talangen. En upptäckt som koma att förändra hans liv totalt.

Seu Jorge (ett smeknamn han fick av trummisen och vännen nära vännen Marcelo Yuka) blev medlem I det populära bandet Farofa Carioca och släppte sedan solodebuten “Samba Esporte Fino” 2001, som han även producerade tillsammans med Mário Caldato.

Debutalbumet följdes upp av en rad framgångsrika singlar, album och samarbeten med bland andra Ana Carolina och två år i följd (2003 och 2004) vann han utmärkelsen APCA [Paulista Art Critics Association] för årets bästa brasilianska sångare.

Med albumet “CRU” från 2004 fick Seu Jorge sitt stora internationella genombrott och turnerade flitigt over hela världen. Mellan 2006 och 2011 släppte Seu Jorge flera framgångsrika album som ytterligare befäste hans ställning som en av Brasiliens största artister.

Utöver musiken har Seu Jorge har även gjort sig ett namn som skådespelare och medverkar bland annat i filmerna “A Life Aquatic“ och “Guds stad”.

Seu Jorge definierar sig själv som popsångare och kompositör, där musiken är en mix av olika genrer, men vars grund alltid är den brasilianska samban.

Lineup;
Seu Jorge
Sidao Santos – Bas
Adriano Trindade – Trummor
Rodrigo Tavares – Keyboard
Michael Valeanu – Gitarr
Peu Meurray – Slagverk

Konserten är ett sammarbete mellan Selam och Konserthuset Stockholm.

Läs mer

Google karta

föregående eventnästa event

Kontakta oss

  • Address: Mäster Mikaels Gata 2B, 116 20 Stockholm
  • Email: E-mail: info@selam.se
  • Phone:
go-top