Dekula Flyer 3 (1)

I premiären av Selam Sessions första konsert hittar vi inga mindre än Soukouslegenderna i Dekula Band!

Stockholmsbaserade Dekula Band har varit ett undergroundfenomen i över ett årtionde och börjar nu få det erkännande det förtjänar. Dekula Band formades kring bandledaren Dekula Kahanga, en gång medlem i legendariska Orchestra Maquis från Demokratiska republiken Kongo och Tanzania under 70- och 80-talet.

Oavsett om de spelat på klubben Lilla Wien eller på stora konserter under Stockholm Jazz Festival har bandet lockat en stor och entusiastisk publik.

Dekula Kahanga och sångaren Gaby har sina rötter i Kongo. Bandets övriga medlemmar, med rötter i Senegal, Kenya, Uganda och Sverige, bidrar också med sina influenser till den glittrande och dans-svängiga musikstilen Soukous som är oerhört populär framför allt i östra och centrala Afrika.

Nu får vi se Dekula Band i en unik livestreamad konsert under Selam Sessions!

Lineup:
Dekula Kahanga Vumbi: Gitarr
Göran Larsson: Gitarr
Joseph Iluba: Bas
Michigan Ngoy: Trummor & sång
Gaby Nkomba Kababa: Sång

______________________________________________________

Konserten är en del Selam Sessions och streamas på Selams sidor på Facebook och Youtube.

Förslag på donation är 100kr, men den är frivillig och var och en betalar självklart efter förmåga. Donationerna täcker en del av gaget för artisterna och övriga produktionskostnader.

Swish: 123-5358957
Paypal: paypal.me/SelamSE

Vi är så glada att få dela detta med er! Hjälp oss gärna med att sprida länken när vi sänder live på Facebook och Youtube så att så många som möjligt kan ta del av konserterna!

#SelamSessions

Läs mer
föregående eventnästa event