Selam Festival Addis 2015 17-18 januari

Tropical Garden / Addis Abeba, Ethiopia

Swinging Capital of Africa! Konserter, efterfester,workshops,seminarier, film, bazar!

SF_logowebflyer

Save the date! Det är dags för den 4:e upplagan av Selam Festival Addis! 17-18 januari 2015!

Gör dig redo för att årets musikhändelse! Vi presenterar en fantastisk line-up med nationella, regionella och internationella artister på mysiga och pittoreska Tropical Garden, mitt i hjärtat av Addis Abeba, Etiopien!

Biljetter köps på : Club Illusion, Yougovia Club, Club H20.

Förutom utomhuskonserter med grymma artister erbjuder festivalen också filmvisningar, bazar med lokala varor och smarrig mat samt DJ’s och efterfester på klubbar i centrala Addis! Under festivalen hålls även seminarier, föredrag, workshops och praktiska utbildningsmöjligheter för särskilt inbjudna deltagare. Fokusämnen på seminarier i år är b.la. kvinnliga artister och kulturarbetares situation i samhället, Festival som koncept, verktyg och forum, filmvisningar med Q&A med regissörer och filmskapare samt workshops inom ljudteknik, studioteknik och musikjournalistik / broadcast-teknik.


(Klicka för större bild)

program

 

Festivalen är en plattform som möjliggör för internationella och nationella professionella musiker att träffas och samarbeta. – Festivalen fungerar som ett verktyg för nätverkande, utbildning och sysselsättning och bidrar till att börja en offentlig diskussion om musik och kultur både i Etiopien och globalt, säger Teshome Wondimu, verksamhetsledare för Selam.

Ett tema sätter prägel på årets festival:  en belysning av situationen och arbetet för inkluderande musikutbildning för blinda och synskadade, där Selams projekt Inner Vison kommer att synas på olika sätt, både från scen och i samtal.

Detta är ett utmärkt tillfälle att uppleva den extraordinära rikedom av talang och levande musikscen som finns i Addis Abeba! Det är verkligen en fantastisk artist line-up med en bredd av genrer från etiopisk folklore till urban musik från Sverige! Flera av Etiopiens populäraste artister kommer att stå på scenen, liksom inbjudna gästartister från Sverige, Mali, Kenya och Uganda. Allmänheten kommer att kunna njuta av konserterna i en av Addis mest centralt belägna parker, Tropical Garden i Bole-området

Selam Festival genomförs i samarbete med YisaKal Entertainment och utförs av Selam och Selam Ethiopia Team. Festivalen är en del av programmet Cultural Enablers med stöd från Sida och PostkodLotteriets Kulturstiftelse.

Läs mer

Medverkande artister

Video

Google karta

föregående eventnästa event

Kontakta oss

  • Address: Mäster Mikaels Gata 2B, 116 20 Stockholm
  • Email: E-mail: info@selam.se
  • Phone:
go-top