mariza_webflyer

6 maj är självklara stjärnan Mariza, med hela världen som scen, äntligen tillbaka i Sverige för en kväll på Konserthuset Stockholm!

Där inhemska sjömansvisor mötte arabiska och afrikanska influenser föddes den portugisiska fadon. Mer än tvåhundra år senare har mycket förändrats, men lidelsen finns kvar och texterna kretsar ofta kring de utsattas öde.

Mariza växte upp i Lissabons fadokvarter och inledde sin musikaliska karriär med att tolka en av genrens giganter, Amália Rodrigues. Ett drygt decennium efter debuten är det nu Mariza som är den allra största fadostjärnan med lyssnare långt utanför den traditionella konsertpubliken. Mariza har genom åren utsetts till den bästa artisten inom världsmusiken av BBC, varit nominerad till ett helt knippe Latin Grammys och delat de största scenerna med alla från Sting till Gilberto Gil. Dessutom har hon stor del i att fadon blev erkänd som ett kulturellt världsarv av Unesco, år 2011.

Men framförallt har hon under senare år, precis som den moderna fadons urmoder Amália Rodrigues, hittat ett eget unikt uttryck och vidgat begreppen för vad fado kan vara. Och när Mariza kliver ut i strålkastarskenet är det som ren magi! Hon kan verkligen trollbinda sin publik.

Nu är denna självklara stjärna, med hela världen som scen, äntligen tillbaka i Stockholm!

Medverkande:
Mariza – Sång
José Manuel Neto – Portugisisk gitarr
Pedro Jóia – Klassisk gitarr
Fernando Araújo – Kontrabas
Hugo Marques – Trummor/percussion

Konserten är ett samarbete mellan Selam och Konserthuset Stockholm.

Läs mer

Google karta

föregående eventnästa event

Kontakta oss

  • Address: Mäster Mikaels Gata 2B, 116 20 Stockholm
  • Email: E-mail: info@selam.se
  • Phone:
go-top