FlyerA5_ThisIsAlby2017_ErikLundin01_TRYCKNING

Selam presenterar ett av de starkaste namnen på Kubas växande hiphopscen när La Reyna y La Real uppträder på festivalen This Is Alby i Botkyrka, 26 augusti!  Dagen innan konserten, 25 augusti, genomför även La Reyna y La Real en workshops riktad mot unga lokala kvinnliga rappare i Redline Recordings studio i Norsborg.

La Reyna y La Real träffade Linda Pira, Salla och Masse för första gången Havanna, Kuba, redan i januari i år då de uppträdde och genomförde workshops tillsammans under Selam Festival Havana. Projektaktiviteterna i Botkyrka blir därmed en uppföljning på Selam pågående kulturutbyte mellan Sverige och Kuba. 

Projektet med La Reyna y La Real i Botkyrka har som syfte att föra kulturlivet i Botkyrka närmare kulturlivet från Latinamerika och  genererar förhoppningsvis  kontakter och kunskap. Projektet syftar även till att inspirera ungdomar, såväl amatörer, professionella och blivande professionella, till att våga satsa på kvalitativ urban musik.

La Reyna y La Real:
La Reyna y La Reals texter är inspirerade av livet i Havanna och erfarenheten av att verka som kvinnliga musiker i en mansdominerad bransch. Deras unika fusion av rap med inslag av jazz, elektronisk musik, reggae, blues och salsa har gjort La Reyna y La Real till ett starkt namn i Kubas växande hiphopscen. La Reyna y La Real presenteras av Selam på This is Alby.

Redline Recordings:
Redline Recordings är en den svenska musikens mest erfarna producenter av urban musik. Bakom bolaget står bröderna Salla, och Masse. De kallas The Salazar Brothers, benämns ibland svenska hiphopen gudfädrar och huserar i Norsborg, en av röda linjens slutstationer. Därav skivbolagets namn, Redlige. Redline Recordings grundades är 1996 och har producerat, spelat in och givit ut en stor del av de artister som varit tongivande inom svensk hiphop, med celebra namn som Linda Pira, Stor, Kumba, Carlito, Kapten Röd, m.fl.

För mer information om festivalen This Is Alby: https://thisisalby.se

Projektet genomförs med stöd Kreativa Fonden och är ett samarbete mellan Selam, Redline Recordings och This Is Alby.

Läs mer
föregående eventnästa event