Salif Keita + opening act Eme Alfonso

Konserthuset Stockholm / Stockholm

11 mars 2018

salif_webflyer

Selam presenterar en helkväll på Konserthuset Stockholm den 11 mars med Salif Keita (Mali) och Eme Alfonso (Kuba)! Konserterna är en del av Selam Festival Stockholm 2018 som pågår mellan 9-11 mars. Mer info om festivalen i sin helhet kommer inom kort!

Salif Keita
Salif Keita, känd som ”Afrikas gyllene röst” är en av afro-popens stora pionjärer. Han föddes som prins, besläktad i rakt nedstigande led med Malis konung och grundare, och därmed enligt tradition förbjuden att sjunga. Men han utmanade konventionerna och blev musiker.  Under 60- och 70-talet var han sångare i de legendariska banden Super Rail Band de Bamako och Les Ambassadeurs.

Med skivan Soro blev Salif Keita en av afropopens grundare. Under 80-talet bodde han i Frankrike. Han har alltid strävat efter att bygga broar mellan den afrikanska kontinenten och resten av världen. Efter millennieskiftet återvände han till Mali och flätade samman sina olika erfarenheter i ett akustiskt musicerande, så imponerande och blottande att det fick den afrikanska kontinenten och resten av världen att häpna.

Salif Keita är ständigt aktuell och turnerar över hela världen. Han har vunnit flera priser och mottog nyligen prestigefyllda AFRIMA Legendary Award på plats i Abidjan, Elfenbenskusten. Utifrån sin egen erfarenhet av att leva med albinism har han sedan 2001 outtröttligt arbetat med välgörenhet med syftet att motverka stigmat gentemot personer med albinism i Afrika.

Opening act: Eme Alfonso

26196083_1135580303251305_5600703380634568912_n

Eme Alfonso blandar i sin musik rytmer från Kuba med jazz och soul. Nacional Public Radio of America (NPR) kallade Eme Alfonso för ”Kuba’s nya sound”. Hon har delat scen med artister som Chucho Valdés, Omara Portuondo, Fito Páez, och Ray Lema. Hon är dessutom medlem i legendariska Síntesis som nominerats till en Latin Grammy. På sitt senaste album ”Eme” jobbade hon tillsammans med X Alfonso (Goya Award), Pedro Luis Ferrer, ”Ruzzo” från Orishas (Grammy) och Harold López-nussa (Montreaux Jazz Festival Award), bland många andra stora kubanska jazzmusiker.

Eme Alfonso värnar starkt om den kubanska kulturens mångfald och rikedom. Som artist med globala influenser har hon också deltagit i UNESCO-projekt med fokus på att i filmer dokumentera öns kulturrikedomar.

Lineup Salif Keita:
Salif Keita – acoustic guitar & vocals
Djessou-Mory Kante – electric guitar
Mamadou Diabate – kora
Molobaly Kone – drums & percussion
Abou Cisse – DJ
Aminata Dante – vocals
Bah Kouyate – vocals
Salimata Traore – vocals/dance

 

Konserten är ett samarbete mellan Selam och Konserthuset Stockholm.

Läs mer

Google karta

föregående eventnästa event

Kontakta oss

  • Address: Mäster Mikaels Gata 2B, 116 20 Stockholm
  • Email: E-mail: info@selam.se
  • Phone:
go-top